Welke laptops met een fysieke RAID 1 (mirror) configuratie zijn er?

Ik ben op zoek naar een Small Business laptop met 2 hard disks in RAID-1 (mirror) configuratie. Ik prefereer als OS Windows 7 Pro in XP mode.
Prijs tot 1000 euro.

Iemand enig idee welke modellen er zijn? Het liefst van HP of een ander betrouwbaar merk.

Het is érg moeilijk dit online te vinden en de gemiddelde computerwinkel heeft ook geen idee.

Ik sta open voor eventuele andere oplossingen, zolang de oplossingen er maar voor zorgen dat ik kan (weer snel kan) doorwerken, ondanks een defecte hard disk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoek gewoon een laptop met 2 harddisks. In het bios zal dit tegenwoordig wel in raid in te stellen zijn. En als dat niet zo is kan je nog steeds een 2de OS op je 2de schijf installeren en op beide harddisks een data-partitie die gesynchroniseerd draaien. Dat is dan geen exacte raid, maar wel een oplossing voor wat jij wilt. Toegevoegd na 8 minuten: Wel zou ik afraden windows 7 xp mode te gebruiken. Windows XP wordt niet meer ondersteund, dus ook XP mode niet! Gebruik gewoon windows 7. Wordt nog ondersteund tot 2020 en prima als productief systeem.

Misschien wordt het tijd om Online Backup te overwegen. Ik snap de gedachte achter een Raid 1 opstelling (met name vroeger werd dit veel gedaan vanwege redundancy) maar zoals je al hebt ondervonden is Raid een steeds minder gebruikt systeem, al helemaal in laptops. Ik zou gaan kijken naar Online Backup mogelijkheden bijvoorbeeld Microsoft Skydrive, Dropbox of Google Drive oplossingen. Wat heel belangrijk is om te weten is dat Raid 1 configuraties buiten de hardware / Raid controller waarin het is opgezet niet leesbaar zijn. Dit houd in dat al je data alsnog verloren is mocht de laptop zelf defect gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100