Mijn laptop is boven de 85 graden, moet ik het laten repareren?

En dat is als ik een bestandje in Word typ. Als ik een film wil kijken komt hij bij de 100 graden. Het is een 4 jaar oude Samsung en was toen best duur (900 euro). Verder is hij erg langzaam en loopt hij steeds vaker vast.

Nu weet ik dat dit allemaal niet echt goed is, maar is het het waard om hem te laten repareren? Of kan ik mezelf beter deze kosten besparen en een nieuwe kopen? (ook omdat de laptop al 4 jaar oud is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou ermee naar een computerzaak kunnen gaan en vragen wat reparatie kost, en of ze misschien een andere mooie aanbieding hebben voor iets nieuws. Die 85 graden is iig niet goed, waarschijnlijk zot de hele laptop vol met stof, en het vastlopen zal hier ook mee te makwn hebben (meeste pc's schakelen zichzelf uit bij 75-80 graden omdat je dan kans hebt dat plastic aan de binnenkant gaat smelten met alle gevaren van dien Dus sowieso laten repareren of wegdoen.

1. verwijder alle stof in de laptop. 2. kijk of al je drivers up to date zijn. 3. gooi alle troep van je laptop en zet hem weer terug naar fabrieksinstellingen. 4. het moet nu goed zijn en hij is weer snel. als het niet helpt. 1. kijk of de ventilatoren nog werken. 2. misschien moet je de accu vervangen. 3. misschie kan je videokaart/processor het systeem niet aan, probeer eens linux. 4. ga naar een computerzaak

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100