Hoe kan ik mijn geheugen in mijn desktop uitbreiden?

Momenteel zit er 2 GB geheugen in mijn desktop. Ik wil overstappen van Windows XP Pro SP3 naar Windows 8.1. Tegelijkertijd wil ik een SSD HD steken en mijn TwinMOSS geheugen PC2-5300 1 GB U-DIMM/CL5 (2x) uitbrieden met 2 x 1GB. Moet ik exact dezelfde modules aanschaffen/zoeken of kan ik iets anders proberen? Zoniet waar vind ik nog die TwinMOSS modules?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo! Je kan je geheugen uitbreiden door een virusscan te installeren, en die te laten scannen. Ik raad Advanced System Care (7) aan. Of je kan eventuele overbodige programma's verwijderen. Óf, een harde schijf aansluiten, en daar bijvoorbeeld foto's op te zetten. Hopelijk heb je hier wat aan! Groet, MoosMas.

Ik zou kijken of je nog een versie van windows 7 pro kan vinden. De nieuwe gui van windows 8.1 is namelijk niet gemaakt om productief te werken. En dat is toch de bedoeling van een pc? Goed, dat geheugen. Waarschijnlijk draait dat op dualchannel waarin nu al reeds 2 identieke modules zitten. Dat wil zeggen dat de vrije geheugenslots op je moederbord op een ander kanaal zitten en je daar ook andere geheugenmodules in kan stoppen. Deze hoeven dus niet identiek te zijn aan degene die er nu inzitten. Je kan best wel 2 geheugenmodules toevoegen en aangezien deze wel samen op een kanaal gaan zitten is het belangrijk dat de 2 geheugenmodules die je aanschaft wél identiek zijn! Controleer ook de specs van je moederbord! Want de aan te schaffen geheugenmodules moeten daar uiteraard compatibel mee zijn! Een ssd kan je gewoon aansluiten op een satapoort van je moederbord. In het bios instellen dat van deze nieuwe schijf geboot moet worden en het besturingssysteem en de software op de ssd installeren. De harddisk overhouden voor data.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100