Hoe ontstaat een bug?

Je hebt dat vaak, dan is er een update voor een app in bijvoorbeeld Play Store of Apple App store met als beschrijving ''bug fixes''.
Maar wat is een bug precies en hoe ontstaat het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bug is een fout in het programma. Stel je maakt een programma voor een android toestel, niet meteen zie je een fout, maar dan komt er een nieuwe android versie uit en werkt app niet meer naar behoren. Maar meestal zit een bug al in de app, maar is er over gekeken. Dit door onvoldoende te testen, of op tijd te moeten zijn voor een specifieke deadline. Beter een app met fouten die iets opbrengt,dan helemaal geen app. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bug_(technologie)

Een bug is meer dan een fout in een programma. Er kan een fout in het ontwerp zitten wat de programmeur volgens die regels heeft gemaakt. De meeste bugs blijven in een programma zitten omdat het onmogelijk is alle mogelijkheden te testen. Vaak worden bij uitbreidingen sommige plekken vergeten waar de uitbreiding betrekking op heeft aan te passen en ontstaan. Soms kom je de term vulnerable (Engels voor kwetsbaar) tegen. Dat betekent dat een programma vatbaar is voor aanvallen dwz je kunt het programma via een achterdeurtje andere dingen laten doen dan waar het voor bedoeld is door b.v. het programma geheime gegevens door te spelen. Dat worden ook bugs genoemd. Toegevoegd na 3 minuten: door te spelen - door te laten spelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100