Is een trage ventilator reden voor een pc om uit te gaan?

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik heb nu inmiddels wel een andere ventilator, maar de vorige maakte nogal herrie. Toen heeft een computerman er voor gezorgd dat deze langzamer ging draaien, zodat er minder herrie kwam, met als gevolg dat de pc regelmatig afsloeg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals Xinix al schreef; dit heeft met oververhitting te maken. In principe gaat de pc uit om veiligheidsredenen of omdat het te laat is. Vaak kun je de snelheid van de ventilatoren regelen, dus moet je ze op een hoger toerental zetten. Je kunt er ook extra ventilatoren bij zetten (in de kast), zodat het koeler blijft en dat er meer ventilatie is. Toegevoegd na 2 minuten: Ook een voeding van minimaal 450 Watt kan veel problemen verhelpen, v.w.b. oververhitting.

Ja dat kan, de fan van de proc kan de pc uitzetten in sommige biossen, waarbij dan oververhitting van de proc voorkomen wordt...

Ja, als er te weinig koeling is kan het systeem uitgeschakeld worden. Dit kan overigens liggen aan de fan of aan het motherbord.

Een trage fan kan inderdaad een reden zijn dat pc uitgaat. Hoeft niet perse.waar het op neer komt:het is te warm daar binnen. Is de werkruimte anders te warm(naast cv ofzo)?of niet voldoende luchtstroom binnen(iets afgedekt misschien)

Computers gaan heel vaak stuk doordat de ventilator dus de lucht circulatie niet goed werkt en deze dus te heet wordt. Vaak zitten er op de processor, de harde schijf en videokaart ook een ventilator om te koelen, want deze gaan ook veel sneller stuk als ze te heet worden. Daarom is het ook goed om regelmatig de computer en dus vooral de ventilator(en) en de openingen schoon te maken, dan zullen ze ook minder snel lawaai gaan maken ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100