Welke problemen kom je tegen als je een nieuwe PC aanschaft op 64bit?

Als je nog langer wacht zij echt alle computers 64bit. Dus wil ik me alvast mentaal voorbereiden.
Ik gebruik veel fotobewerking met Photoshop. Ook heb ik nog oudere programma's die ik niet kan vervangen door latere versies (bijvoorbeeld door een nog altijd prima sony clie Palm Organizer).

Wat zijn de nadelen van 64bit. Ik hoor dat een 32bit programma zo wie zo geheugen weggooit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb in 2008 een 64-bits computer gekocht. Ik heb er een 64-bits OS opgezet. Voordeel is dat alles wat 64-bits is, wat sneller werkt. Nog een voordeel is dat je meer geheugen kunt adresseren dan je vooralsnog nodig zult hebben. Da's immers het grote nadeel van 32-bits: je kunt niet hoger komen dan 2 GB (praktijk) dan wel 4 GB (theorie) geheugen, ongeacht hoeveel je er daadwerkelijk inprikt. Het 64-bits OS is ingericht om ook 32-bits applicaties goed te kunnen draaien. Bij mij werkt dat uitstekend. Ik heb zelfs meer applicaties van 32 bits dan van 64 bits. Ik merk geen enkel nadeel. Officieel is het zo dat 32-bits applicaties een tikje langzamer draaien dan 64-bits applicaties. In de praktijk merk je daar hoegenaamd niets van. Benchmarks geven misschien een (klein) verschil, de gebruikerservaring toont dat niet. Ook 32-bits antivirusprogramma's werken prima op mijn 64-bits OS. Toegevoegd na 1 minuut: Samenvattend, in de praktijk: Voordeel: Je bent voorbereid op de toekomst, en je kunt veel meer dan 4 GB geheugen gebruiken. Nadeel: Geen. Prijsverschillen tussen 32-bits en 64-bits computers zijn in mijn ervaring verwaarloosbaar. Hetzelfde geldt voor het prijsverschil tussen de beide varianten van het OS. Toegevoegd na 2 minuten: Je MOET natuurlijk wel een 64-bits OS kopen, anders heb je hoegenaamd niets aan je 64-bits hardware.

Een programma bestaat uit verschillende instructies, soort commandos voor de processor. Bij 64 bit kan de informatie die door wordt gespeeld vele malen groter zijn (Er kan meer ruimte toegewezen worden) dan bij 32bit. Hierdoor kan 32-bit geheugen niet benutten, wat niet erg is sinds je waarschijnlijk toch genoeg hebt. Maar als je programma's voor debugging of disassembling (Zoals OllyDBG of Cheat Engine (Tegenwoordig werkt CE ook met 64-bit)) gebruikt om je programma van bugs te ontdoen (of om spelletjes te kraken) dan kan-ie mogelijk het fout interpreteren en crashen. Er zijn ook andere voorbeelden van programma's die het geheugen zo aanwijzen, dat het fout kan lopen door de grootte van het aangewezen geheugen, dit kan ook een crash veroorzaken. 64-bit zorgt er ook voor dat bepaalde anti-hack software niet werkt, zoals GameGuard, dus sommige spelletjes zijn dan ook niet te spelen.

Weinig of geen. Een 64bits systeem hoeft niet te draaien op 64 bits, je kan er ook voor kiezen er een 32 bits os op te zetten. Als je kijkt bij kant en klare pc's worden dezen in principe eigenlijk altijd uitgeleverd met een 32 bits os.

Sommige programma's werken niet op een 64-bits os. Voor vooral oudere apparaten zijn geen 64-bits drivers beschikbaar. Ik kan niet meer verbinding maken met mijn werk.

Nagenoeg werken bijna alle programma's tegenwoordig op 64 bits alleen sommige video bewerkings software weer niet...Dus eventueel zou het ook een idee zijn om een vmware te draaien op je 64 bits machine....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100