Acer Aspire: Intel Pentium Dual-Core of AMD Dual core? Welke is beter

Weet jij het antwoord?

/2500

AMD is iets goedkoper dan Intel. Vooral moet je kijken wat de combinatie zijn, welke grafische kaart erbij hoort, hoeveel geheugen heeft de grafische kaart, wat is de RAM, wat is de snelheid van de RAM, wat is de toerental van de hardeschijf. Dat allemaal bepaalt de prestatie van de computer. Processor gezien, over het algemeen zijn ze redelijk identiek. Voorkeur gaat naar Intel bij dagelijks gebruik, AMD zijn vooral populair bij gamers vanwege de makkelijke overclock optie.

Voorkeur is Intel. Stabiele en betrouwbare Cpu. Minder fouten in berekeningen en vaak sneller. Het verschil in prijs wil wel eens behoorlijk zijn. Het is dus ook de beurs die mede bepaalt wat je wil/kan kopen. Je hebt niet vermeld wat je ermee wilt doen. Voor het gewone huis tuin en keukenwerk.. Tekstverwerken en mailen bijvoorbeeld, maakt het weinig uit. Voor zwaardere applicaties en gamen is wellicht een Intel de beste keus

intel kan wel duur zijn maar wel beter

De prijskwaliteitverhouding van AMD processors is meestal beter dan bij Intel processors. Dus als de processors even duur zijn, zal de AMD sneller zijn. Ze gebruiken wel vaak meer stroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100