waar op mijn pc kan ik zien wat er in mijn opstartmenu zit?

mijn pc start enorm traag op. daarom zou ik graag eens zien wat er in het opstartmenu zit. als ik dat probeer, krijg ik de melding dat windows defender gesloten is. Klopt ook , wat ik gebruik een ander programma.
is er nog een andere mogelijkheid om te zien wat er in het opstartmenu zit (ik werk met Windows Vista)? Mag ik er alles uit verwijderen of start het systeem dan gewoon niet meer op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Windows toets + R indrukken (dit opent het schermpje uitvoeren) Typ hier 'msconfig' (zonder de aanhalingstekens) en druk op enter. Nu kun je precies zien welke programma's er allemaal opstarten als Windows start. Je kunt NIET zomaar dingen uit die lijst verwijderen. Het beste kun je per naam van het programma opzoeken wat het doet. Je typt de naam van het exe bestand in bij Google en dan weet je snel genoeg waar het van is en lees je vaak gelijk of het essentieel is.

Rechtermuisknop op taakbalk -> Eigenschappen -> Start Menu. Hier kan je zien en aan/afvinken wat je wel en niet wilt. Je kan ook ctrl-alt-del doen en kiezen voor Taakbeheer, dan kan je zien wat er allemaal draait en evt progjes uitzetten. Ik zou je PC Toch even laten "reinigen" met gratis CCleaner: http://www.piriform.com/ccleaner

Start -> Uitvoeren -> Typ msconfig en druk op enter -> Klik op Tab Opstarten. Hier krijg je alle programma's te zien die opstarten. Je kunt hier programma's uitvinken waarvan jij vindt dat deze overbodig zijn. Vink nooit onbekende programma's af om een stabiel systeem te kunnen garanderen.

Als je startup defender installeert weet je het. Alleen vandaag gratis te verkrijgen.

Bronnen:
http://nl.giveawayoftheday.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100