Is het mogelijk van een kapote harde schijf toch bestanden er afhalen?

Mijn laptop is gecrashed. Heb laten nakijen en bleek dat het harde schijf stuk is. Verder konden nix voor mij doen dus mijn vraag is weet er iemand of dat ergens wel kan. Een soort bedrijf of een winkel die meer gespecialeerd is daarin. Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan, maar da gaan ze hardwarematig die schijf uit elkaar halen en onderzoeken. Is nogal prijzig, begint bij 125,- euro: http://ruskauff.nl/ruskauff_data_services_def_003.htm

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit voor je doen, maar die zijn duur. Ik heb het ooit zelf gedaan en wel als volgt. Ik kocht een nieuwe HDD, dezelfde als de defecte. Dan beide demonteren en de schijven verwisselen. Nu zitten de oude schijven in de nieuwe HDD en kan je je gegevens lezen. Begin er zelf niet aan, indien niet handig. Zoek dan een vriend die het kan en voor je doet.

Het hangt van de 'soort' crash af of er (in grote of kleinere mate) nog wat te redden is. Een aantal suggesties voor 'redding' zijn hieronder gegeven. Wat me belangrijk lijkt om nu al meteen te doen: koop ook een losse harde schijf erbij die je gebruikt om periodiek al je eigen bestanden (foto's, documenten e.d.) naar te kopiëren. Ook de backup van de harde schijf kun je daar opslaan. Mocht het dan nog eens fout gaan met de harde schijf in je pc, dan zal het herstel een stuk gemakkelijker gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100