Hoelang moet je wachten voordat je je pc kunt open maken?

Ik wil m'n pc stofvrij maken, maar hij heeft een half uur geleden aangestaan. Is het al veilig om hem open te maken? Zit niet te wachten op een schok...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet :) Sommige mensen hebben zelfs altijd hun computer open. wat wel handig is, is om je verwarmingsbuizen aan te raken voor je belangrijke onderdelen van je computer aanraakt. Zo raak je statische energie kwijt. Zelfs afkoelen is eigenlijk niet nodig overigens, tenzij je computer erg oververhit is.

met een normale computer kan het altijd wel, maar ik zou de computer eerst laten afkoelen en de stroom er af halen!

ja, maar trek wel de stekker eruit. eigenlijk als ik iets inbouw( dvd-rom speler, brander, videokaart) wacht ik 1 seconden

Nog een tip is om, nadat je de stekker eruit hebt gehaald, jezelf even te ontladen door een kaal stukje van een buis van de verwarming aan te raken voordat je met de pc aan de gang gaat.

Het is geen antwoord maar wel een belangrijke tip. Zo gauw jij de computer openmaakt dan vervalt de garantie. Dus als jij nog garantie heb en je maakt je computer dus open vervalt die.

Dat wachten is ontstaan, omdat je moet zorgen dat de schijf stil staat en de arm eventueel in de parkeerstand staat. Toegevoegd na 35 seconden: Trek wel de stekker eruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100