Ik wil beginnen met computers bouwen, waar moet ik rekening mee houden?

Ik wil graag beginnen met computers bouwen, maar weet niet waar ik moet beginnen. Ik heb al wat sites gevonden waar ik onderdelen kan bestellen, maar wil graag nog wat extra uitleg over hoe het moet. Een link naar een filmpje zou goed zijn en naar een paar sites.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn echt heel veel forums en sites waar duidelijk staat hoe je een pc bouwt. Deze twee vind ik zelf het beste. http://www.bouweenpc.nl/ http://nl.hardware.info/reviews/2194/bouw-je-eigen-pc!-2011-editie (op beide websites is ook een filmpje te vinden) Voor hardware reviews kun je ook op deze sites kijken, maar hiervoor is vooral http://tweakers.net/ heel geschikt. Ook nog wat goede hardware winkels; alternate.nl azerty.nl afuture.nl

Neem een oude pc en sloop die uit elkaar en cpu en geheugen ook hussel de onderdelen ;) erg belangrijk zodat je niet meer weet welke schroef waar hoort. zorg dat dat de harde schijf helemaal leeg is en zet hem daarna weer eens helemaal in elkaar en installeer de software Doe dat met een pc die IDE drives heeft en een wat moderne SATA moederbord.

Nouja... ik kan je wel een paar tips geven. Ten eerste maatschappelijk; een PC moet in balans zijn. Je gaat er geen dure onderdelen in zetten en vervolgens de goedkoopste en kleinste harddisk die je kan vinden. Verder technisch: Niet elk puzzelstukje past in de ander! Voor processors heb je verschillende sockets, dus die moet overeenkomen met het moederbord. En zelfs dan zal het niet altijd geschikt zijn, en moet je rekening houden met de FSB. (Front side Bus), hoe snel die is. Een 1066 FSB processor zal niet zijn maximale snelheid halen uit een 800 mhz FSB moederbord. (zal werken op langzamere snelheid). Verder moet je het jezelf makkelijk maken. Gebruik gewoon wat betere kwaliteit onderdelen. Je klanten (de meesten) zullen echt bereid zijn om dat verschil te betalen als ze weten wat er in zit. Je winst is iets hoger, en je hebt het gewoon veel makkelijker omdat er veel minder problemen zijn, er komt minder terug. Plus de support en driver ondersteuning is meestal ook wat beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100