Waarom worden mijn usb-sticks onbruikbaar tijdens gebruik op mijn pc?

Onlangs heb ik, zoals zo vaak, een usb-stick op mijn pc aangesloten en gebruikt. Tijdens het gebruik/lezen werd de usb onbruikbaar en kreeg ik de melding dat hij geformatteerd moest worden. Helaas ging het formatteren ook niet; kreeg een melding dat het niet geformatteerd kon worden. Toen op een andere pc geprobeerd, zelfde probleem. Ok, einde usb dacht ik..helaas, kan gebeuren.
Zojuist een andere usb gebruikt, exact hetzelfde probleem. Een 2e usb die ik nu in de prullenbak kan gooien.
Dit heb ik nog nooit meegemaakt, laat staan 2x achter elkaar in 1 week.
Iemand enig idee hoe dit kan? Wil geen 3e usb verknallen.

Mvg Sonaya

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je usb poort door het vele gebruik wat verslijten is. en dat het contact niet helemaal optimaal is daardoor kan de stroom heel erg fluctueren en zo nu en dan onderbroken worden daardoor ontstaan hoge piekspanningen met zelf een soort bliksempje tot geval net als bij een bougie onstaat er een vonkje op het moment dat je de stroom onderbreekt misschien hier niet zichtbaar maar de voltage schiet plots heel er omhoog en daar kan een usbstick chip niet goed tegen dus kijk even goed of je usb poort niet verbogen is en of er niet al teveel spelling is misschien kan je het wat terug buigen (test het even met je pc uit en van de stroom) en anders moet je toch de poort vervangen denk ik

Een tijdje terug kreeg ik ook vaak meldingen of ik mijn externe harde schijf wilde formatteren. Mij werd verteld dat ik hem niet netjes verwijderde. Ik trok hem er altijd uit ook wanneer er nog iets open stond. Maar het is de bedoeling dat je rechts onderin je scherm(Windows) klikt op: veilig verwijderen. Je usb op de Mac sleep je naar de prullenbak om veilig te verwijderen. Vervolgens kun je hem eruit trekken. Meerdere oorzaken zijn natuurlijk ook mogelijk. Ik hoop dat je iets hiermee kunt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100