hoe kan het dat de computer met opstarten er langer over doet met een externe schijf?

Toegevoegd na 1 minuut:
het duurt langer met een externe schijf dan zonder, het opstarten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt door 3 zaken. Ten eerste is er je BIOS die USB-apparaten gaat aankoppelen en zoeken naar opstartmogelijkheden vanaf je externe HD. Ten tweede is er Windows. Windows ziet dat jij een USB-schijf hebt aangesloten en gaat vervolgens deze hele schijf doorzoeken op plaatjes, videos en documenten. Dit gaat Windows indexeren en vervolgens komt er zo'n gezellig ongevraagd pop-up-venstertje die je vraagt of je Windows Media Player wilt gebruiken om de schijf te openen. Tot slot is er je virusscanner. Deze ziet ook dat er een nieuw apparaat is aangesloten en zal bij ieder bestand dat aangesproken wordt op deze schijf een snelle heuristische scan doen. Dus tijdens het indexeren door Windows is je virusscanner ook druk. Dit alles kost geheugen en CPU-tijd. Daarom duurt de opstartcyclus langer.

Een externe HD is aangesloten via de USB poort en die heeft een snelheid van +/- 60 Mb/sec (USB 3.0) terwijl de interne HD aan 2, 3 tot 6 GB/sec werkt.

Bij het opstarten van je PC gaat eerst je Bios op zoek naar de invoer apparaten (dat zou een reden kunnen zijn) daarna start je windows op , en installeert zijn drivers en programma's , daarna gaat ie op zoek naar de niet vast geïnstalleerde hardware . En die installeert ie dan "tijdelijk"weer voor je , een en ander geeft vertraging conflicten met je opstart procedure . Het opstarten met een externe harddisk duurt per definitie langer , bij een goed ingestelde bios en een lekker afgestelde windows , zou dat echter geen minuut moeten zijn , maar zo.n 10 seconden.

Bronnen:
Eigen ervaring

De computer gaat de externe HD indexeren om het zoeken makkelijker te maken. Dit kost dus extra tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100