Waarom bouwen ze "gewone" pc's nog altijd in die idioot grote kasten ?

Allemaal lege ruimte in die grote kasten. In laptops kun je zien hoe klein het kan. Maar zo klein hoeft het voor een gewone pc nou ook weer niet. Maar alles kan natuurlijk makkelijk in een schoenendoos of nog kleiner en dat scheelt weer een hoop ruimte.

Weet jij het antwoord?

/2500

In die grote kast zit er allemaal van die groene platen en zo he, moederbord, harde schijf tv-internet-video kaart enz ja noem maar op. Om al die dingen in een klein kastje te zetten hebben ze allemaal nieuwe machines ervoor nodig. Ten eerste kost dat hoop geld. Ten tweede kost ook veel tijd. Wie weet misschien zijn ze er mee bezig. Trouwens Medion heeft wel zo iets uitgebracht zonder kast. Of te wel een platte kast onder het scherm...

Is wel fijn als je zelf nog een s een onderdeel moet vervangen. je kunt overal goed bij komen,een paar schroeven en je hebt de kast open. bij de labtop wordt dit al een stuk moeilijker,en de fabrikant zou het liefst hebben dat je de kast helemaal niet meer open kunt maken en zelf niks meer kunt doen.

Het kan ook een stuk kleiner. De Fit PC (zie link) is net iets groter dan een auto sleutel. Het nadeel van zo'n klein pc'tje is dat er geen standaard elementen in passen (dus even een harde schijf bij prikken kan alleen extern) en dat voornamelijk de koeling een stuk minder is. Een ander 'klein' probleem is dat wanneer je met stofzuigen achter de snoeren blijft hangen je direct je computertje op de grond gooit (;

Bronnen:
http://www.fit-pc.co.uk/

De lege ruimte in de PC biedt je ook nog eens ruimte voor stromende lucht, hetgeen de boel koelt.

Er dient in een Computer ook plaats te zijn voor de airflow (luchtstroom) voor het koelen van de componenten. Natuurlijk is het ook mogelijk om kleinde kasten te gebruiken met kleine componenten, alleen zijn deze vaak duurder en/of "slechter".

Grote kasten zijn typisch voor hobbyisten. Als je wilt overklokken moet je vaak grote koelers gaan gebruiken of zelfs waterkoeling. Dat vraagt meer ruimte. Ook als je meerdere harde schijven en DVD-units wilt inbouwen dan heb je ruimte nodig. Om maar niet te spreken over de dure dual-videokaarten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100