Zijn er externe videokaarten?

Een vriend van mij wil 2 beeldschermen aansluiten op een laptop. Maar heeft maar een hdmi aansluiting, hoe kan dit opgelost worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je hebt externe doosjes, die splitten je hdmi je computer stuurt bijvoorbeeld 2048x768 uit, en dat word dan geslplitst, en gestuurd naar 2 schermen van 1024x768. op deze manier kan je dus 2 schermen op 1 hdmi aansluiten, de startbalk en "fullscreen" lopen dan wel over allebei de schermen (dus handmatig op maat stellen vereist)

Bronnen:
http://www.matrox.com/graphics/en/products...

Nee die bestaan niet of je moet ze zelf maken als je een beetje handig bent. Maar eigenlijk hoort hij gewoon op het moederbord geklikt te worden.

Daar bestaan HDMI Splitters voor. Je hebt actieve en passieve. Zelf heb ik die gebruikt om een beeldscherm en een receiver aan te kunnen sluiten op een PS3. Was ongeveer 20 euro kwijt.

Ze bestaan wel hoor, zie bijvoorbeeld: http://www.salland.eu/product/1083849/startech-usb-3-0-to-hdmi-dvi-external-video-ca-usb32hde.html?ref=45 Maar spellen hierop spelen zal niet lukken, er is geen 3D versnelling oid. Verder is het ook mogelijk om een "normale" videokaart in een behuizing te stoppen en die op de laptop aan te sluiten: http://optimitza.cat/news/2009/07/01/vidock-2-are-external-graphics-cards-finally-here/ (dit is al een wat ouder bericht, ik weet niet of dit verder doorontwikkeld is).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100