Wat zal de invloed zijn,op de verkoop van hardware,wanneer het illegaal downloaden wordt uitgebannen?

Met uitbannen bedoel ik,dat er geen mogelijkheid meer bestaat om dit te doen,zonder strafbaar gesteld te worden,zoals ze in Frankrijk van plan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer het illegaal downloaden daadwerkelijk UITGEBANNEN wordt denk ik dat de muziek industrie een heel wat groter probleem heeft dat dat het nu heeft. Om nog maar te zwijgen dat je daarmee de verkoop van alle vormen van mp3 spelers behoorlijk lam legt. En de verkoop van lege CD's en DVD's en de verkoop van hardeschijven (zeg nu zelf: wie er nu 2 terabyte HD ruimte voor Windows, een tekstverwerker, 2 spellen en een internet browser). Maar daar eindigt het ook niet he... Als je alleen nog maar legaal gekochte muziek op je mp3 speler zet dan is het aantal bestanden dat je hebt dus afhankelijk van je budget en niet van de opslagruimte van je mp3 speler. Dat betekend dus ook dat je de vraag naar grotere opslagruimte voor mp3 spelers elimineert en de vraag naar grotere hardeschijven drastisch verminderd. Dat kan naar mijn idee niet gezond zijn voor de werkgelegenheid in de research afdelingen van de fabrikanten van opslagmedia. En die oude hardeschijf van 'slechts' 20 GB gebruik je nu niet meer omdat hij te klein is, niet omdat hij niet meer werkt. en waarom is die HD te klein? Niet voor windows en een browser. En er zijn nogal wat apparaten die onder die noemer vallen: Computers, mp3 spelers/Ipods, mobiele telefoons, 5.1 multi media apparatuur (en ouder: videorecorders en walkmans). Allemaal apparaten die hun succes voor een belangrijk deel te danken hebben aan (illegaal) kopiëren. En zoals ik al eerder zei: voor de muziek industrie is het ook niet bijzonder gezond. De producenten klagen wel veel over downloaders maar feit is wel dat dankzij dat downloaden, bloggers en YouTube, artiesten ontzettend veel gratis reclame krijgen. Waar vroeger hele volksstammen aan DJ's, redacteuren en reclame makers nodig waren, bereik je nu een groter publiek voor een fractie van de inspanningen. Compleet onbekende bandjes/artiesten die slim gebruik maken van die mogelijkheden kunnen tamelijk succesvol worden zonder hulp van de grote labels. Daarbij ben ik er niet van overtuigd dat wanneer je de verkoop opbrengsten van CD's, muziek DVD's en MP3's bij elkaar optelt en gaat vergelijken met de muziek verkopen van voor het download tijdperk, de verkopen gedaald zijn. Ik durf zelfs te zeggen dat die gestegen zijn. En ik denk dat er zeker heel wat meer film DVD's worden verkocht nu met downloaden dan vroeger aan VHS banden zonder downloaden. En kijk eens waar je tegenwoordig de meeste film trailers ziet.... niet op TV of in de bioscoop..... dat kost geld....

Het illegale downloaden wordt verboden, maar in tegenstelling tot wat je in je vraag stelt, niet uitgebannen. Dat lukt namelijk niet door wetgeving. Er zal ongetwijfeld een invloed zijn op de verkoop, maar ik schat in, in beperkte mate.

uitbannen? een ipod van 60 gig kan 15000 liedjes dragen de ipod op legale wijze zou dan 15000 euro kosten via itunes. als ze downloaden willen verbieden moeten ze ook mp3 bestanden en ipods verbieden. laatst genoemde verbieden zou trouwens zeker invloed hebben op omzet van bepaalde hardware van apple.

Uitbannen zal nooit lukken. Op elk verbod verzint men wel weer wat neiuws

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100