Als je de computer in slaapstand zet, wordt dan alles opgeslagen op de RAM modules om de computer snel te laten opstarten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. De computer slaat alles wat op het RAM geheugen staat (je sessie laat maar zeggen) tijdelijk op naar je hardeschijf.

Bij slaapstand worden de gegevens inderdaad in het RAM geheugen opgeslagen zodat de computer weer snel hervat kan worden. Dit is een stand welke toch nog een beetje energie verbruikt. Nog zuiniger is de sluimerstand. Dit werkt hetzelfde als de slaapstand, echter is het verschil dat de gegevens nu niet in het RAM geheugen wordt opgeslagen, maar op de harde schijf. Het voordeel hiervan is dat de computer volledig uitgeschakeld kan worden en dus geen stroom verbruikt. Meer info hierover op de volgende link: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-vista/Turn-off-a-computer-frequently-asked-questions Toegevoegd na 1 minuut: Als toevoeging de bijbehorende link voor Windows 7: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions

De meeste computers(laptops) gaan met de slaapstand (Functietoets FN + maan) in de standy-stand en dan na 1-2 uur over in de hibernate stand (de eigenlijke slaapstand). In de standystand staat alles nog in het RAM-geheugen en wordt voorzien van stroom. Daarna wordt het systeem op de harde schijf gezet en gebruikt het systeem nog minder stroom. -> slaapstand = hibernate = opslag op harde schijf en geen stroomverbruik; start redelijk snel op. - >standby = opslag in RAM, gering stroomverbruik, direct weer opgestart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100