Wat moet ik doen om interne harde schijf te vervangen?

ik heb een computer (xp) die 60 GB heeft. ik wil graag een ander vervanger voor 1 TB. Wat moet ik doen van het begin tot einde??

Weet jij het antwoord?

/2500

Vervangen is een mogelijkheid. Zeker als je de originele XP dvd hebt is dat een goede mogelijkheid. Als je die niet hebt zou ik hem er naast zetten zodat je 2 HDD's hebt. 1. Draai de 2/3 schroeven uit de achterkant van je kast, schuif de kast open. Bekijk welke je aansluiting je hebt. ATA (oud) of SATA. 2 Bestel NU pas de 3.5" HDD + SATA of ATA kabel, misschien nog met SATA voedings kabel. 3 Schroef de HDD in de bracket, sluit de data en stroom kabel aan en opstarten. 4 Als je vervangt opstarten met de XP-DVD in de drive en je BIOS aanpassen. Toegevoegd na 9 minuten: ATA schijven gaan maar tot 500GB, zover ik kan vinden. Je kan ook voor de makkelijke oplossing kiezen; een externe HDD. Je moet dan wel zeker weten dat je een USB2 moederbord hebt anders is dat ook geen echte optie.

Heel simpel, je pakt een stevige doos stopt daar de pc in en breng hem naar een ervaren iemand die het voor je doet. Als je op deze site moet vragen hoe en wat lijkt het me verstandiger het te laten doen.

Weet je wel zeker dat die 1tb schijf gaat passen ? Als die XP altijd al een 60 gig schijf had dan vraag ik me of je moederbord SATA aansluitingen heeft ? is zullen hooguit IDE poorten in zitten denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100