Speakers oude stereo aansluiten op pc?

i.p.v. de 2 kleine pc speakers wil ik de speakers van mijn oude stereoset aansluiten op mijn pc.
Kan dat in de zelfde 2 jacks als waar nu de pc speakers inzitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de stekkers passen kan je het proberen maar bij de meeste hifispeakers moet er een versterker tussen

De speakers van een oude stereoset zijn heel goed aan te sluiten op de computer, ze zullen waarschijnlijk zelfs beter klinken dan de plastic pc-speakertjes. Ook zal het volume waarschijnlijk iets groter zijn omdat grotere boxen vaak een hoger rendement hebben dan kleine speakertjes. Je moet alleen even kijken hoe je de draden van de boxen aan de computer verbindt. Het vermogen van de versterker van de geluidskaart is niet zo heel groot maar zal toch voldoende zijn om op bescheiden kamersterkte de boxen aan te sturen. Als je meer vermogen wilt dan kun je een versterker aansluiten tussen de uitgang van de computer en de boxen.

ja dat gaat wel, maar je heb hier wel een versterker voor nodig. je geluidskaart geeft max. 500mW. hier heb je niet veel aan en dus heb je en versterker nodig kijk of je versterker van je oude stereo set een AUX of CD input heeft. hier kan je zonder probleem een tulp/jack plug aan hangen. maar gebruik nooit een Phono/plaatenspeler ingang dit gaat niet. anders zal je ergens een versterker vandaan moeten halen die wel deze ingang heeft. kijk op een rommelmarkt of marktplaats ofzo daar vind je wel wat.

Jazekers! Met een stereo mini-jack naar 2x tulp kabeltje sluit je je audiouitgang probleemloos aan op b.v. de tape ingang van de versterker van je stereo (er vanuit gaande dat je die erbij hebt!). Niemand draait meer cassettes of banden dus zo'n tape input is altijd vrij :) Controleer even in de geluidsinstellingen dat betreffende uitgang geconfigureerd staat als stereo/2.0 anders klinkt het geluid niet goed, en hoor je maar een deel van het geluid van b.v. een 5.1 configuratie. Het kan soms zijn dat je de mixer van de PC een beetje moet bijstellen om de volledige geluidskwaliteit te behalen. Zet het wave aandeel op maximaal, en het microfoonsignaal laag (om rondzingen te voorkomen!). Bepaal dan met het mastervolume door deze van maximaal iets terug tezetten of het geluid niet vervormt, in dat geval kan de voorversterker in de versterker de stereo mogelijk iets over zijn nek gaan. Die PC outputs zijn best wel "hot".

hoi poowoo, als je niet meer vermogen hebt, dan wat een PC kan leveren, dan zal je met de grote luidsprekers niet veel resultaat hebben. het rendement van deze grote jongens ligt lager (daarvoor krijg je wel een betere geluidskwaliteit terug) waardoor je nauwelijks wat hoort. een versterker is dus noodzakelijk. wil je redelijk geluid, koop dan zo´n kant en klare versterker met speakers en boom-box. dit kost ongeveer E 25,- en je hebt prima geluid tegen redelijke kosten. respecteer de buren! Groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100