Word het signaal van een WiFi router zwakker naarmate de tijd verstrijkt?

Mijn router van Sitecom is nu ruim 4 jaar oud, en ik heb het idee dat WiFi ontvangst steeds zwakker wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee het kan wel zijn dat je nieuwere elektrische apparaten hebt geplaatst waardoor het signaal gestoord wordt. Ook moet je de router 1x per weer opnieuw opstarten. Stekker eruit. 10 seconde wachten stekker er weer in.

Het ligt waarschijnlijk niet aan je router dat het signaal zwakker is geworden. Wel kan het zijn dat er meer netwerken in jouw buurt erbij zijn gekomen of voor een ander kanaal hebben gekozen, waardoor jouw signaal meer wordt weggedrukt. Je kunt dit testen met inSSIDer, waarmee je de netwerken in de buurt in beeld brengt en wat je helpt bij de keuze van een beter kanaal. Zijn alle kanalen op op de 2.4 GHz te druk bezet dan kun je een Dual band router overwegen, zodat je ook kunt kiezen voor de 5 GHz band. Met Dual band routers kun je uitzenden op de 2.4 GHz en de 5 GHz band. Toegevoegd na 11 uur: Met inSSIDer kun je het sterkste kanaal vinden en de beste keuze maken uit kanaal 1, 6 of 11. Alleen de kanalen 1, 6 en 11 hebben onderling vrijwel geen overlap. Netwerken die op hetzelfde kanaal als jouw netwerk uitzenden, of een aanliggend kanaal, kunnen jouw netwerk storen. In de webinterface van jouw toegangspunt kun je het gebruikte radiokanaal aanpassen naar één met zo weinig mogelijk overlap.

Bronnen:
http://www.metageek.net/products/inssider
http://www.testgoed.nl/routers

Een dualband met 5 Ghz is inderdaad aan te raden, hou er wel rekening mee dat het signaal niet zo ver reikt op die frequentie. Muren verzwakken het signaal meer dan 2.4Ghz. Maar de gouden tip is hierboven al gegeven: Inssider.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100