Computer valt uit tijdens gamen in hogere resolutie

Mijn pc valt uit als ik een game speel, het rare is dat als ik m'n resolutie verlaag hij wel gewoon aan blijft! Ik heb het geprobeerd met gta4 en moh!
Zelf dacht ik aan te weinig power in m'n voeding maar hij is 550 watt wat wel genoeg moet zijn voor een enkele video kaart! Iemand een idee wat het zijn kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

oververhitting videokaart, bij hoge resolutie moet deze harder werken en kan oververhit raken. Ook de voeding wordt meer belast en de processor ook als je in hogere resolutie spelen speelt. Je kunt het beste een stress test doen voor je pc en de temperaturen controleren. Voor de stresstest kun je o.a. het programma Heavy load downloaden. De temperatuur kun je o.a. uitlezen met het programmaatje hwinfo32 Hou er wel rekening mee dat de temperaturen verkeerd kunnen worden weergegeven. Wat je meestal wel goed kunt zien is het verschil in temperatuur. Als de pc net aanstaat kun je na 5 minuten niets doen de idle temperatuur aflezen. Als je dan de stresstest doet kun je zien hoeveel te temperauur stijgt. De maximum temperatuur voor een processoren (cpu) en videokaarten (gpu) is verschillend, maar als je 60 graden celsius aanhoudt voor de cpu en 70 graden voor de gpu zit je meestal nog wel goed. Komt het er ver overheen dan moet de koeling aangepast worden. Het kan ook nog zijn dat je harde schijf te warm wordt, maar die kans is niet zo groot en meestal krijg je dan foutmeldingen als je harddisk te warm wordt. Zijn de temperaturen niet te hoog, dan kan het zijn dat je voeding, ondanks zijn 550 watt, het niet trekt.

Ik heb precies hetzelfde gehad bij het gamen en dit bleek oververhitting te zijn :/

Koeling van je videokaart e.d. Stuk waardoor hij bij teveel hitte in de blokkering schiet/uitvalt?

Gamen in hogere resoluties betekend dat je videokaart veel meer berekeningen moet gaan doen om alles goed te kunnen weergeven! Het is belangrijk dus dat je videokaart (en de rest van je computerkast eigenlijk ook) goed gekoelt wordt! Ik weet niet welke videokaart je hebt? Maar als je een ATI videokaart hebt (wat tegenwoordig AMD heet) zou je de ventilator van je videokaart harder kunnen laten draaien via de ATI (of AMD) Overdrive Tool. Hier kun je meer van vinden op het net, maar heel moeilijk is het niet! Het is ook van groot belang dat je de kast stofvrij houdt want het stof dat namelijk in je computer komt wordt door de ventilator op je videokaart in de ventilator gezogen waardoor je videokaart dus al een flink stuk warmer wordt! Je kan je computer van binnen zelf stofvrij houden (als je verstand hebt van computers) maar dat is NIET aanbevolen omdat de componenten binnenin erg gevoelig zijn. Bij de meeste computer winkels kun je dit ook laten doen. Ook is een tip (dat leerde de ervaring mij) dat gamen op dezelfde resolutie als je je bureaublad hebt ingesteld beter is, omdat je pc dan soepeler loopt. Tevens is het vermelden waard dat GTA IV een aantal problemen kent (met o.a. ATI Radeon 4870) waardoor je scherm na een aantal minuten/uren de beeld op zwart slaat. En ook dan valt je computer uit! Hopelijk heb ik je een stukje vooruit geholpen en ben je hierbij ook weer iets meer te weten gekomen!

Pfff.. Het kan van alles om nu zomaar iets te concluderen... Je hebt een lelijke trojan of of er is iets vroeger hardware-matig geïnstalleerd terwijl jij er niet bij was... Dus nogmaals, het kan echt van alles zijn...

Het programma is hier al gevallen merk ik: HWINFO. Het ideale aan dit programma is dat het een MIN en MAX temperatuur kan onthouden. Probeer het volgende eens: ==> Download de laatste drivers van je grafische kaart. ==> Vervolgens: 1) Laat het programma draaien 2) kijk wat de temp. zonder dat je iets op de pc doet 3) Speel even een game maar stop er na 5 min mee 4) kijk opnieuw naar de temp.

Intel CPU's trekken rond de 70 graden, GPU mag bijna 100 worden maar worden dan wel trager... Toegevoegd na 26 seconden: wordt*

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100