Hoe kan het dat bij aankoop mijn laptop (Samsung X420) een batterijduur had van 7-8 uur, en na een jaartje normaal gebruik nog geen 3 uur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste zal het komen omdat je na een jaartje ook in standby fase veel meer programma's laat draaien die je niet had bij aankoop. Maar dit zou de levensduur niet zo drastisch moeten verlagen. Eigenlijk geld voor alles wat op een batterij loopt: Laad hem pas op als ie ook echt op is of bijna op is. De levensduur van een batterij is het hoogst wanneer je je laptop bijvoorbeeld niet de hele tijd in het stopcontact hebt zitten als je er thuis achter werkt. Dus werk op je accu en stop je stopcontact er pas in wanneer je batterijniveau weer laag is.

Dat komt door het aantal cycli (aantal keer dat je batterij wordt opgeladen tot 100 % en zakt onder de 10%). Het beste wat je kunt doen als je thuis je laptop gebruikt is de batterij eruit te halen en lader erin en gewoon zo gebruiken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-p...

Kan helpen als je je laptop regelmatig leeg laat lopen, moet zoiezo om de drie maanden op advies van me acer lap. Maar als je em veel gebruikt kan het geen kwaad om de accu keer te vervangen en meestal zijn er ook nog betere accu,s ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100