Hoe kan ik mijn laptop 15,6" omzetten naar 13,3"?

Ik wil binnenkort een nieuwe laptop gaan kopen voor mijn studie. Nu heb ik altijd al een 15,6 inch scherm gehad, maar de meeste laptops die ik qua hardware interessant vind (min. i5 min 4 gb ram min 256 gb SSD) zijn 13,3 inch. Nu vraag ik me af is er een programma of kan ik in instellingen mijn scherm van nu (15,6 inch) verkleinen naar 13,3 inch zodat ik kan kijken of dat ik er geen last van ondervind en ik nog steeds prettig kan werken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan even opzoeken wat de resolutie is op de door jou gewenste laptop. Die resolutie kan je dan instellen op je huidige laptop bij je beeldscherm instellingen. Op die manier kan je testen of de beeldelementen groot genoeg zijn voor jou

Ik snap waarom je dit wilt proberen, maar of je er last van ondervindt is afhankelijk van meerdere factoren. Het belangrijkste zal de resolutie zijn. Als je je huidige 15,6" scherm terugschaalt naar 13,3", dan zal de pixeldichtheid lager worden (minder pixels per oppervlak). Dit zal minder prettig kijken. Als je een 13,3"scherm hebt van dezelfde resolutie als je huidge scherm, zal de pixeldichtheid juist hoger zijn. Dit zal juist een scherper beeld geven en je meer bruikbare ruimte geven op je scherm. Conclusie: Ik zou gewoon een keertje naar MediaMarkt, BCC of iets soortgelijks gaan en eens kijken naar een aantal 13,3" laptops, het liefts met een vergelijkbare resolutie als de laptops die je op het oog had. Vergelijk dit dan eens met je huidige laptop, of andere 15,6" modellen. Zo zul je een duidelijker beeld (no pun intended) krijgen dan wanneer je je huidige scherm naar 13,3" verkleint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100