Bestaan er printers die 2 kanten van het papier kunnen bedrukken ?

Ik bedoel, als ik een boek (pdf) uitprint wordt alleen maar 1 kant van het papier bedrukt. De achterkant blijft altijd leeg.
Ik kan wel per pagina het papier omdraaien, maar dan wordt het een langdurige bezigheid. Is daar geen oplossing voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan printers die dubbelzijdig kunnen afdrukken. De printer zal dan zelf de pagina's omdraaien, want printers hebben maar aan één kant een kop of rol zitten. Afhankelijk van de bouw en geheugen kan dat dubbelzijdig afdrukken wel heel erg snel gaan. Als je zelf een printer hebt die niet automatisch dubbelzijdig kan afdrukken dan is er soms een optie om het handmatig te doen. De printer drukt dan eerst alle even zijden af en vervolgens draai je het hele pak om in de printer om de andere kant af te drukken. De volgorde van het afdrukken regelt de printer en is niet zo tijdrovend omdat je niet blad voor blad hoeft om te slaan. Er bestaan m.i. geen consumentenprinters met dubbele koppen en ik denk eigenlijk ook niet voor drukwerk.

Alle printers kunnen dat... Duw het terug in de printbak ondersteboven en print opnieuw... Sommige die kunnen dat in een keer al...

er zijn veel utilities die het kunnen, als je printer die functie al niet heeft. Vaak kun je ook meer dan 1 a4 per pagina afdrukken. Handig voor 'naslagwerken'. Zo kun je op 1 velletje papier dubbelzijdig wel 4 of 8 pagina's afdrukken. scheelt je je rug bij het meenemen ook:)

Ja, er zijn printers met een omkeermechaniek. Die draaien het blad om, en printen hetzelfde vel nog een keer.

Ja hoor. Gewoon even zoeken op dubbelzijdig afdrukken en dan heb je zo'n printer.

Mijn ma heeft zo'n printer. als je dat instelt print hij het en keert hij het automatisch om. en het gaat nog snel ook. het is een Canon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100