Wat te doen als je een backup cd van je laptop kwijt ben?

Ik heb momenteel een laptop met ubuntu (linux) erop, nu ga ik mijn laptop verkopen en moet er dus weer windows op.

Ik heb uren gezocht naar de backup cd om mijn laptop weer in de originele staat te krijgen maar ik kan hem nergens vinden.

Wat kan ik nu doen om hem weer in de originele staat te krijgen?

Toegevoegd na 50 seconden:
Het is een backup cd van: Easynote mh35-v-075 (packard bell)

Weet jij het antwoord?

/2500

Weinig, je kunt proberen ergens van een bekende een open licence versie te pakken te krijgen. Maar dat is officceel natuurlijk niet de bedoeling.

De originele staat krijg je pas weer door een officiële Windows-versie te kopen. Maar ik vraag me af waarom je dat ding niet kunt verkopen met linux erop. Is hij dan minder waard?

Dit heb ik zelf ook gehad, ik ben naar de reparatiedienst voor computers geweest en daar hebben ze mij een nieuwe versie erop gezet voor 15,- daar kun je hem weer met de fabrieksinstelling terug laten zetten. het zal vast ook goedkoper of zelfs gratis kunnen maar ik heb niet veel verstand van computers dus vandaar dat ik het aan een profesioneel iemand overgelaten

Gewoon de nieuwste Ubuntu erop zetten, en dan verkopen! Gewoon flink wat icoontjes erop zetten van gratis programma's. Als iemand er zelf Windows op wil zetten, mag ie dat lekker zelf doen. Anders moet je bij de fabrikant aankloppen voor een herstel-CD. Maar waarom zou je die moeite doen, als de kans bestaat dat een volgende eigenaar geen bezwaar heeft tegen Ubuntu of een lege laptop zodat ze er zelf op kunnen zetten wat ze willen.

Ik zou als ik de backup kwijt was een nieuwe backup van het orgineel maken.

Als jij tijdens het installeren van Ubuntu niet teveel aan de partitieinstellingen van je harddisk hebt gewijzigd kan je misschien met ALT+F10 vóór het opstarten de PC herstellen in fabrieksstand. Succes!

Als je weet welk versie xp het was homo of proff en welk service pakket nummer dan kun je zelf een xp setup van je buurman of zo lenen eventueel voor de setup zijn serie nummer invullen om het er op te krijgen maar bij het activeren je eigen serie nummer er weer op te zetten De sticker garandeert dat je altijd de versie die op de sticker vermeldt staat er op kunt krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100