Welke partitie moet ik pakken bij herstellen van laptop?

Hoi
Ik ben bezig met laptop terugzetten naar fabrieksinstellingen. Maar nu vragen ze met welke partitie maar snap er nik van. Had al wat opgezocht maar kon het niet vinden kan iemand helpen heb windowns 7.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kennelijk heb je nu twee partities op je harde schijf. Bij de eerste optie wordt Windows opnieuw ingesteld op je primaire partitie (C: meestal). Bestanden op de tweede partitie (D: bijvoorbeeld) blijven staan. Bij de tweede optie worden beide partities verwijderd en krijg je één grote nieuwe partitie terug. Je tweede partitie is dan weg, inclusief bestanden. Bij de derde optie worden beide partities behouden, maar de bestanden erop worden wel verwijderd. Toegevoegd na 2 minuten: Eigenlijk worden bij de derde optie beide partities verwijderd en opnieuw gemaakt.

Dat hangt ervan af wat je precies wilt: 1) Heb je nu meerdere partities (bijv. een partitie voor je systeem en een of meer andere partities voor je andere data) en wil je alleen de éérste partitie herstellen, dan kies je de eerste optie. Dit was mogelijk het geval bij jou als dit in eerste instantie al was hoe de computer was ingesteld toen je hem kreeg; je zult dan tot nu toe een C: schijf gehad hebben waar Windows op stond (en de meeste geïnstalleerde applicaties) en een D: schijf waar je "overige zaken" op kon bewaren. 2) Wil je de volledige harddisk legen en één systeempartitie overhouden met Windows erop, dan kies je de tweede optie. 3) Wil je de volledige harddisk harddisk legen en twéé partities overhouden waarvan op de eerste Windows wordt geïnstalleerd, dan kies je optie drie. Als je je backups in orde hebt en je wilt gewoon alles leeggooien en helemaal opnieuw beginnen dan is optie 2 de meest logische, zeker als je het nut van verschillende partities niet kent en je geen zin hebt om je er nu in te verdiepen :) ... en wil je juist de eerste partitie behouden, bijvoorbeeld omdat je daar Linux op had staan dan kan deze veel te basale wizard van ASUS je niet helpen :( Maar goed, 99% van de mensen die deze wizard ooit nodig zullen hebben, hebben waarschijnlijk genoeg aan deze drie opties, dat dan weer wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100