Hoe windows xp opnieuw te installeren?

Kan ik windows xp gewoon opnieuw installeren via de pc-plan cd(recovery cd?)?Als ik dit wil doen,geeft hij aan dat de versie op de pc nieuwer is dan op het cd'tje.Als ik deze cd gebruik,kan ik windows dan gewoon updaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je over de bestaande versie een oudere versie zet kan dat problemen opleveren. U zou eerst u harde schijf waar windos xp opstaat moeten formateren en dan windows xp opnieuw moeten installeren en daarna alle update's die er voor windows zijn opnieuw installeren. en ook alle andere software op u pc moet opnieuw geinstalleerd worden. Toegevoegd na 7 minuten: kijk eens op de onderstaande site

Bronnen:
http://www.schoonepc.nl/instal/setup.html

Ik vermoed dat je de oude versie geheel moet verwijderen updaten daarna is altijd mogelijk gewoon via windows update maar wat is precies je probleem wat wellicht is het niet nodig om dit te doen een systeemherstel werkt wellicht beter ?

Volgens mij moet je de boel eerst weer formatteren en dan opnieuw XP installeren. De melding dat de versie op je pc nieuwer is dan op cd komt omdat je al verscheidene updates hebt uitgevoerd op je pc zodat ie up to date blijft. Windows gewoon updaten vanaf je cd zal dan ook niet lukken.

#1. Twee backups maken van ALLE belangrijke bestanden en instellingen, en minimaal één daarvan eerst naar een andere PC kopiëren. #2. XP CD erin. #3. Twee partities maken en formatteren. C-partitie: 20GB moet genoeg zijn. D-partitie: de rest. #4. Door deze indeling (of twee harddisks, nog beter), kan je later eenvoudig Windows opnieuw installeren door alle documenten op D te zetten. En met Ghost images maken van de C-schijf. #5. Setup draaien. Updaten kan ook, als Microsoft dat toelaat. Ook dan: doe eerst #1. Maar ik heb 't vermoeden dat Microsoft daarna roept dat 't niet kan, als je 't probeert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100