Hoe groot is de kans dat je gehackt word als je Windows XP nog steeds gebruikt?

Ik heb een pc en een laptop met Windows XP (beide SP2) en ik vroeg me af:
Hoe groot is de kans dat je gehackt wordt?
Wat kan er gebeuren (wat doet die hacker dan)?

Alvast bedankt.

P.S., ik schrijf dit vanaf mijn Windows 7 pc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans dat hij gehacked wordt is zeker aanwezig. De lekken worden niet meer gedicht. Dat betekent dat er software is ontwikkeld die van deze lekken gebruik maakt! En men gaat actief op zoek gaat naar XP-computers waar ze die kwaadaardige software kunnen gebruiken. Dat gebeurt automatisch, met computers die het hele internet afscannen, en ook met gehackte websites die jouw XP computer infecteren zodra je erop komt. Kwaadaardige software wordt ook steeds geavanceerder. Anti-virussoftware kan deze niet eens allemaal meer vinden. Moderne kwaadaardige software probeert niet meer massaal te besmetten, maar héél gericht. Zo probeert men langer uit het zicht te blijven. En dat lukt. Antivirusmakers kunnen alleen maar kwaadaardige software herkennen als deze eerst gevonden is. De kans dat je gehacked wordt, is groot en wordt groter. Wat er kan gebeuren: Jouw computer komt onder controle te staan van iemand anders. Dan wordt hij ten eerste één van die computers die het internet afscant op zoek naar andere slachtoffers. Daarnaast moet je er op werken alsof men alles kan zien én veranderen wat jij doet. Dat zijn niet alleen wachtwoorden: Denk ook aan internetbankieren. Het is mogelijk om een extra overschrijving te maken als jij zo onverstandig bent om op een geinfecteerde computer te bankieren. Kopietjes van rijbewijzen of paspoorten die je in bestanden, of in email hebt staan, kunnen misbruikt worden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het komt hier op neer: Als je gehacked bent, is jouw computer is niet meer van jou. Je kunt hier niet of nauwelijks achterkomen. Antivirussoftware beschermt je niet. En er zijn mensen actief op zoek naar jouw computer. Als je doorgaat met deze computer op het internet steek je je hoofd in het zand. Koppel hem af van het internet (gebruik alleen voor games) of installeer Linux Mint erop.

Die kans is nul. 1e Er is zo goed als niemand die nog onder XP werk. Dus een gigantische zoektocht. 2e Wie zou in godsnaam JOUW pc willen hacken. 3e WAT kunnen ze van je roven? Ik blijf gewoon XP draaien. Toegevoegd na 3 minuten: Als ze de GV computer hacken zijn we natuurlijk allebei de pineut. Dan hebben ze ineens de IP-adressen van 2 XP computers te pakken ;-)

Er kan niks gebeuren als nog heb je windows 8 blijft hetzelfde. Je firewall beschermd computer/internet tegen hackers en download ook een norton anti-virus.

er zal niet veel gebeuren, zorg wel dat je een goede (betaalde) antivirus hebt en dat je er ABSOLUUT NIET mee gaat internetbankieren, als je dit wel doet en er ergens wordt iets gehackt waardoor men in jou internetbankieren kan is de kans op een schadevergoeding erg klein. ook zou ik opletten met sites die je bezoekt, want als je eenmaal gehackt bent kan je beter meteen nieuwe software erop zetten (het laten herstellen bij een reperateur is duurder) De kans is dus klein, maar houd je wel aan regels en gebruik je gezonde verstand, als je dit niet doet ben je zo gehackt

Je pc is kwetsbaarder voor hack's omdat XP niet meer wordt onderhouden door Microsoft. En veiligheids lekken worden niet gedicht. Daarom is de kans dat je gehacked wordt groter als XP gebruikt dan dat je windows 7/8 gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100