Hoe stel ik mijn schermresolutie in als ik hem verkeerd heb ingesteld en daardoor niks zie?

Hoe kan ik mijn schermresolutie van "staand" afhalen, naar "liggen"?
Ik was namelijk bezig in excel, Ik probeerde de computer schermresolutie te veranderen, zodat het beeld op zijn kop stond. Hij start nu op, maar spacet bij het aanmeldscherm, als ik aanmeld wordt het beeld zwart en gaat het terug naar een leeg aanmeldingsscherm. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Opstarten in de veilige modus. Dat doe je door je computer uit te zetten, dan weer aan te zetten en meteen na het inschakelen ga je op de F8-toets "trommelen", zo snel mogelijk. (Luistert op sommige computers wat nauw wanneer je dat precies kunt doen, maar als je het zo doet lukt het eigenlijk altijd.) Je krijgt dan een menu met opstartopties waar je met de pijltjestoetsen kunt kiezen voor Veilige Modus (evt. Met Netwerkmogelijkheden). Als je die veilige modus opstart kom je in een speciale opstartmodus die nou net is bedoeld om dit soort problemen op te lossen. Kan er een beetje vreemd uitzien, maar dat is de bedoeling, hij gebruikt in de veilige modus een zo veel mogelijk standaard configuratie. Als je klaar bent met je instellingen, de computer gewoon net als anders opnieuw opstarten, en dan zou het weer moeten werken. Succes! (En zo niet, graag aangeven hoe ver je kwam en wat er niet lukte.)

Als je schem gedraaid is kan je dit oplossen door Ctrl-Alt pijltje naar boven. Dit heeft trouwens niets met je resolutie te maken, is gewoon leuk om te doen bij leraren die geen verstand hebben van pc's ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100