hoe kan ik de prestaties van mijn pc verbeteren?

http://prntscr.com/3kzb99 < zoals je op de foto ziet heeft mijn pc een gemiddeld cijfer 4.... hoe kan ik dit verbeteren?

systeem: http://prntscr.com/3kzekf
ik weet dat mijn pc al aardig oud is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou de hardware van je PC kunnen (laten) vervangen. De hoeveelheid ram kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk verhogen. 4 gb extra ram kost ongeveer 60-70 euro. Als je videoprestaties zou willen verbeteren zou je een betere grafische kaart kunnen aanschaffen, ook deze zijn gemakkelijk te installeren. Grafische kaarten zijn over het algemeen wel wat duurder. prijzen kunnen verschillen van 150-1000 euro. Een misschien simpelere manier is om de computer gewoon helemaal opnieuw te resetten, je zou dit kunnen doen door windows er opnieuw op te zetten. Wel raad ik je dan aan om eerst even een backup te maken.

Er zijn waarschijnlijk twee manieren. 1. Download een Cleaner, al je ongebruikte bestanden worden dan verwijderd, let hierbij wel op dat je geen virus installeert. Dan gaat je PC/Laptop alleen maar slomer. 2. Laat je PC/Laptop overglocken, dit kan je doen bij iemand die daar verstand van heeft. Je kan het zelf doen maar het kan verkeerd gaan. Je prestaties worden verbeterd maar er is een grotere kans dat er iets misgaat (bv. oververhitting)

Als je geen verstand hebt van computers is het het makkelijkste om je schijf te defragmenteren. Om dit te doen zoek je in windows naar Schijfdefragmentatie, voer dit programma uit, en de prestaties van de computer zouden moeten stijgen

Je maakt een klein denkfoutje, dat cijfer is geen gemiddeld cijfer zoals je stelt, het is het cijfer van je langzaamste component in je PC. m.a.w. jouw laptop kan op alle punten een 7.7(ik geloof dat 7.7 het hoogste haalbare cijfer is) scoren, maar je grafische kaart een 4, dan krijgt je PC een 4. Bij deze prestatie index kon je vroeger altijd zien welk component nou verantwoordelijk is voor die 4. Ik zie dat op jouw foto 1-2-3 niet staan...

het enige wat je kan doen om je cijfer omhoog te krijgen is om nieuwe hardware te kopen, maar om je prestaties te verbeteren kan je disk check uitvoeren, schijf opruimen en visuele effecten uit zetten.

Dat cijfertje wordt idd bepaalt door het onderdeel met de laagste score. In dit geval de graka. Je zou deze dus idd kunnen vervangen maar er is nog een optie die heel mss (een beetje) helpt. Probeer je videodrivers maar eens te updaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100