Als ik rubberen handschoenen aan doe, beschermen ze me dan tegen statische elektriciteit?

Ik ben van plan een videokaart in mijn computer te installeren, maar ik ben bang voor statische elektriciteit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dan beschermt je tegen elektriciteit. Je kunt gewoon van die goedkope latexhandschoentjes gebruiken. Ik had namelijk vroeger een lasergame-set, en wanneer je dan geraakt werd kreeg je een elektrische lading door je lijf via je laserpistool. Ik deed dus latexhandschoentjes aan en hierdoor kon ik het laserpistool probleemloos beethouden wanneer ik werd geraakt. Kortom, je zult geen pijnlijke gevolgen hebben wanneer je handschoenjtes aantrekt.

die "dokterslatexhandschoentjes" (1 euro bij de Wibra, 10 stuks) werken idd. Ook handig om rubberen zolen te dragen aan je schoenen. Hier nog wat meer tips: http://forum.gamer.nl/showthread.php?t=53399

Statische elektriciteit treedt juist op bij niet-geleidende materialen, rubber handschoenen zijn dus juist niet aan te bevelen. Wel te gebruiken is een geleidend polsbandje dat met een draadje aan aarde verbonden is. Toegevoegd na 3 minuten: Als je met rubber handschoenen langs kleding wrijft kan het oppervlak opgeladen raken, dan bouw je juist statische elektriciteit op die door de isolerende werking van rubber niet kan afvloeien.

Om statische elektriciteit te voorkomen zul je jezelf moeten "aarden". Je hebt daar van die officiële polsbandjes voor die weer op bv de aardlijn van een geaard stopcontact aangesloten kunnen worden. Maar zo ver hoef je niet eens te gaan als je gewoon te werk gaat op "blote" voeten, kleine kans dat je spanning in je lichaam opbouwt (katoenen sokken kan doorgaans ook prima hoor).

Zo een antistatisch bandje is daarvoor speciaal ontworpen om techniekers toe te laten aan gevoelige apparaten te werken waar IC's inzitten. Dit is natuurlijk geen koord maar een elektrische draad en zeer soepel, u moet die niet aan de aarding van een stopkontact klemmen maar gewoon ergens op het chassis van uw toestel. Het komt erop neer dat er geen ladingsverschil mag zijn tss uw hand (lichaam) en de componenten. Als u enkel u eigen aan de aarding legt kan uw toestel nog lading bevatten en de schade ontstaat net door dat ladingsverschil, dus beiden op hetzelfde equipotentiaal of BEIDE aan de aarding.

Ja, neem bijvoorbeeld een rubber lint aan de onderkant van een auto dat over de weg sleept, deze zijn ook om statische lading te voorkomen

Waar ben je nu bang voor, A) dat jij een schok krijgt of B)dat je computer defect raakt door statisch overslag? _Geval A Trek de stekker uit het stopkontakt, je zal dan geen schok krijgen. Van statische ontlading is er al helemaal geen sprake, tenzij je zelf statisch geladen bent en b.v. ook bij het aanraken van een deurknop een statisch vonk krijgt. _Geval B Trek de stekker uit het stopkontakt (altijd), maak de kast open maar laat videokaart in z'n doorzichtige statische beschermings zak zitten. Leg nu de kaar (compleet met zak) op het metaal van de pc en je handen ook. Nu zal alle spanningsverschillen tussen jezelf, de pc en de videokaart nul zijn (of ontladen) en de situatie voor geheel veilig. Nu kan je de videokaart uit de zak halen en in de pc plaatsen. Misschien ben/was je bang omdat er bij het openen van een "ouderwetse beeldbuis tv" wel rest spanning aanwezig was/is, maar dit komt omdat deze tv's voorzien zijn van een hoogspanning deel, die ook bij het loskoppelen van de 220 nog enige tijd z'n lading vast houd.

Ja het werkt er tegen, Maar je hebt nog meer oplossingen, Bandjes en matjes heb je ook die werken ook Die handschoentjes kan je bij action kopen 10 stuks voor 0,99 cent

Als je de computer van het netstroom haalt en hem nog een keer aan zet, en even de kast aanraak, heb je helemaal geen handschoenen nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100