Hoe kan ik mijn benen scheren zonder irritaties?

Ik zou graag mijn onderbeen en bovenbeen willen scheren zonder irritaties zoals ingroeiende haartjes, rode huid en pijnlijke huid. Ik scheer tegen de haarrichting in omdat mij dat een fris gevoel geeft, ik weet dat met de haarrichting mee scheren het best is maar dan kan ik ook droog scheren (wat ik niet fijn vindt) en het geeft me geen geschoren gevoel. Ik heb verschillende nieuwe scherpe mesjes geprobeerd maar niks helpt. Ook aftershave erop smeren helpt niet. Hoe kan ik dus tegen de haarrichting in scheren met scheermesjes zonder al die irritaties etc.?
Overigens ben ik een man.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik een scherp mesje Heel belangrijk is het om een scherp mesje te gebruiken. Met een bot mesje irriteer je de huid veel meer. Gebruik het liefst geen wegwerp mesje, maar een duurder scheermes. Die zijn kwalitatief veel beter, scherper en irriteren dus minder. Scheer met lauwwarm water Scheer onder de douche met lauwwarm water. Niet te heet, dat is sowieso niet goed voor je huid. Gebruik een scheercrème Ook scheergels kunnen de huid irriteren. Gebruik een milde scheercrème.Je kunt ook scheren met olie of een ander glad product zoals conditioner. Na het scheren insmeren met Sudocrem Na het scheren is je huid waarschijnlijk heel erg droog, smeer het daarom in met een vette crème als Sudocrem. Dit wordt ook gebruikt bij baby’s als ze luieruitslag hebben, maar kan ook prima helpen voor ‘uitslag’/irritatie na het scheren.

Bronnen:
http://veracamilla.nl/2012/12/scheren-zond...

Bij mij helpt het altijd wel om het ook eerst te scrubben met bijvoorbeeld een zeezoutscrub, hoewel ik wel heb gelezen dat je beter een sugar scrub kan gebruiken, maar zeezout werkt voor mij heel goed. Daar wordt het veel gladder van. En zoals je hier waarschijnlijk verder al hebt gelezen een scherp schoon mesje gebruiken. Ik scheer altijd onder de douche omdat dat geen pijn geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100