Hoe kan het dat ik van mezelf krullen heb maar na een kuurbehandeling bij de kapper slagen die weer verdwijnen als ik het was?

Ik word niet gestraight oid maar er wordt een masker ingedaan. Hoe kan een stofje krullen zo tijdelijk laten verdwijnen is dan ook mijn vraag.

Toegevoegd na 58 seconden:
De krullen veranderen dus door de kuur in grove slagen en als ik het weer was komen de krullen na een paar keer gewoon weer terug. Welk stofje in die kuur heeft dat effect?

Weet jij het antwoord?

/2500

Welk stofje dat is geweest is niet te zeggen, er zijn meerdere stoffen in haarmaskers die het haar verzwaren. Op het moment zijn kuren op basis van keratine populair en veel gebruikt, dat lijkt mij 1 van de mogelijkheden. Deze keus wordt gemaakt als je haar poreus is, dat kan gebeuren bij beschadigd haar, of droog haar. Vraag de kapper de volgende keer eens, waar dit door komt en of het te voorkomen is. Vaak helpt het wel iets, als je na de behandeling je nog vochtige haar droogt met een fohn met diffuser. Al is fohnen niet goed voor deze haartypen, wil je dit dus toch doen, kies dan voor een koude stand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100