Hoe verwijder ik na een week waterproof mascara?

Ik heb vorige week mascara gebruikt, maar was het vergeten te verwijderen. Nu raakt mijn ooglid ontstoken. Wat kan ik nu doen om het alsnog te verwijderen? Met olie krijg ik het er niet vanaf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik een oogmake-upremover. Er zijn veel producten op de markt die speciaal ontworpen zijn om waterproof mascara te verwijderen. Een goede waterproof oogmake-upremover zal alle sporen van mascara snel, veilig en effectief verwijderen. Als je veel waterproof mascara gebruikt, is het investeren in een goede remover zeker zijn geld waard.

Bronnen:
https://nl.wikihow.com/Waterproof-mascara-...

In de zomer is een waterproof mascara ideaal. Je kunt ermee zwemmen, en ook transpireren is voor de meeste waterproof mascara's geen enkel probleem. Het is alleen wel lastig dat ze zo moeilijk te verwijderen zijn. Maar met dit stappenplan vliegt je mascara er in no-time af. Zonder boenen. Waterproof betekent niets meer dan dat het product bestanddelen bevat die sterker hechten op de huid. Doordat het sterker hecht heb je speciale producten nodig om je make-up eraf te halen. Wanneer je geen speciale remover gebruikt moet je ontzettend hard boenen wat je huid en wimpers beschadigt. Reiningsdoekje: Het beste kun je beginnen met het verwijderen van de bovenste laag make-up met een reinigingsdoekje. Ga hiermee over je huid en ogen om zo een begin te maken met de reiniging. Oogmake-up remover: Daarna is het tijd om je mascara te lijf te gaan. Waterproof mascara kun je niet met een gewone cleanser verwijderen. Om de substantie af te breken heb je namelijk olie nodig. Je kunt hiervoor een pure olie gebruiken zoals bijvoorbeeld kokosolie of babyolie, alleen zitten daar wel wat risico’s aan. De olie laat namelijk een vettig laagje achter in je oog wat in het ergste geval kan leiden tot een oogontsteking. Beter is het om een 2-fasen oogmake-up remover te gebruiken. Deze bestaan uit één deel olie en één deel lotion. De olie blijft op het watje liggen en de lotion komt aan de andere kant van het watje erdoorheen. Houd om te beginnen eerst de kant met de olie erop tegen je oog aan gedrukt. Houd dit een aantal seconden vast en wrijf het watje daarna naar beneden over je wimpers. Herhaal deze stap een aantal keer zodat het grootste gedeelte van je mascara eraf is. Draai daarna het watje om en wrijf het weer van boven naar beneden over je wimpers heen om op deze manier de olie te verwijderen. Gedurende deze handelingen houd je je oog dicht zodat de olie niet in je oog kan komen.

Bronnen:
https://www.beautify.nl/waterproof-mascara...

Mijn reactie is een beetje laat, maar wellicht heeft iemand er nog iets aan. Ik draag al jaren dagelijks make up, maak mijn ogen op en gebruik altijd waterproof mascara. Dagelijks maak in mijn huid ook weer goed schoon, ik was/douche me lekker en er gaat een nachtcrème op. Voor mijn ogen haal ik van het Kruidvat eigen merk de ge-oliede reinigingspads, welke verpakt zitten in een lichtblauw potje met schroefdeksel. Even tegen de wimpers aan laten liggen (zachtjes aandrukken) en vervolgens vliegt de mascara er af. Mijn wenkbrauwpotlood en oogschaduw vliegen eveneens er af met deze pads. Wel opletten, je hebt ge-oliede pads en lotion gedrenkte pads. Deze laatste helpen niet bij waterproof. De rest van mijn huid maak ik schoon met Nivea reinigingsmilk en daarna was ik me. https://www.kruidvat.nl/kruidvat-cleansing-oil-oog-make-up-remover-pads/p/28456?gclid=Cj0KCQjwz8bsBRC6ARIsAEyNnvqWYjGYDQbs9UokF11nobKP2DClgecNhPtIpu7A5Lzbha1OtO2706kaAg5PEALw_wcB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100