Is er verschil tussen een gewone schaar en een schaar van de kapper?

Is de schaar van een kapper scherpen of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kappersscharen zijn inderdaad scherper, maar meestal ook van roestvrij staal, ook zit er een vingersteun op (die je er meestal vanaf kunt schroeven) Knip met een kappersschaar nooit andere dingen dan haren, want dan neemt hij sterk af in kwaliteit. Toegevoegd na 38 minuten: Ook schuiven de mesbladen van een kappersschaar heel strak over elkaar, waardoor de fijnste haren ook meegenomen worden tijdens het knippen.

Gewone scharen knippen het haar loodrecht doormidden met spijtende haarpunten tot gevolg, een kapperschaar snijdt het haar schuin doormidden als een scheermes. Dat is het grote verschil, anders konden kappers het haar van hun klanten knippen met eenvoudige standaard huishoud scharen.

Een kappers schaar zijn veel duurder dan een gewone schaar. Mijn vrouw had er 1 die kostte €120!

gewone schaar loopt rond aan het einde terwijl de kappers schaar in een punt lopen daardoor kan je met die schaar ook opknippen wat met een gewone schaar niet lukt

Het blad van de schaar van een kapper is enigszins geribbeld zodat je tijdens het knippen de haren niet wegduwt anders zou je nooit een rechte lijn kunnen knippen.

Een kapperschaar is scherper en preciezer dan een gewone schaar. Ook zijn ze beter voor je haar, je kan met een gewone schaar je haar stuk maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100