Kun je ,als je last hebt van acne, liever geen melk drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo heel toevallig heb ik het zelfde probleem. Ik ben langs een huidsspecialist geweest en die heeft gezegd dat ik beter geen melk kan drinken omdat de acne proces kan verergeren.

Mensen die een halve liter melk per dag drinken hebben 50 procent meer kans op puistjes dan mensen die zelden of nooit melk drinken. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health. De grotere kans op acné komt door de natuurlijke hormonen die in melk en andere melkproducten zitten. Het menselijk organisme zou de hoge concentratie aan hormonen in koemelk niet aankunnen. De hormonen maken onze huid vetter, waardoor de talgklieren gemakkelijker verstopt raken. Verstopte talgklieren leiden tot puistjes. Wie vooral magere melk drinkt, is hierbij slechter af dan wie halfvolle en volle melk drinkt. In magere melk is de verhouding hormonen immers groter. Bij het onderzoek werd de etensstijl van 47.000 vrouwen in hun tienerjaren onder de loep genomen. Bij het vergelijken van de dagelijkse opname van melkproducten en het voorkomen van acne viel een duidelijk verband af te lezen. Een liter magere melk per dag verhoogt de kans op acne met 44 procent. Wie een halve liter volle of halfvolle melk drinkt, vergroot de kans respectievelijk met 12 en 16 procent. In het algemeen had wie regelmatig melk dronk 22 procent meer kans op het ontwikkelen van puistjes dan wie zelden melk dronk. Het verband werd ook vastgesteld bij room en kaas, maar niet bij pizza, chocolade en chips. Bron: gezonderworden.nl Koemelk neem ik aan?

Melk kan de kans op acne inderdaad vergroten of bestaande acne verergeren. Soja melk kent deze bezwaren niet.

Hoewel de standaarden voor de huisarts aangeven dat er geen verband is tussen voeding en acne is er wel degelijk onderzoek waaruit blijkt dat dit verband er wel is, waaronder zuivel: Begin 2007 werd geopperd dat de geraffineerde koolhydraten (zoals suiker, witbrood, witte pasta, ontbijtgranen en zetmeelrijke groente) de boosdoeners zouden zijn. In een klinische trial werd een groep mensen met acne getest waarbij de helft op een dieet gezet werd met weinig geraffineerde koolhydraten, terwijl de rest mocht blijven eten zoals ze deden. Na twaalf weken bleken diegenen die minder geraffineerde koolhydraten aten, veel minder acne te hebben. Zij bleken ook te zijn afgevallen. Een andere voedingsfactor zou zuivel kunnen zijn. De prestigieuze Harvard School of Public Health publiceerde onlangs dat vrouwelijke adolescenten die melk dronken een licht verhoogde kans op acne hadden, of het nu om volle, halfvolle of magere melk ging. Ongeveer even licht, maar ook significant verhoogd is dat risico bij een infectie met Candida.

Bronnen:
Am J Clin Nutr, 2007; 86: 107-115
Arch Dermatol, 2002; 138: 1584-1590
J Am Acad Dermatol, 2005; 52: 207-214

Beter eigenlijk niet maar als je minder acne wil kan ik je helpen in het shopping center bij .... Ja ik ken De winkel naam niet maar bon daar zijn dat kleine doosjes die echt echt helpen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100