Draai voor klassieke weergave

5 leuke winteruitjes in coronatijd

Eropuit gaan is dit jaar wat lastiger dan voorheen. Maar zelfs wanneer alles gesloten is, zijn er genoeg leuke dingen die je kunt doen. Of je nu zin hebt om ergens naar uit te kijken of spontaan besluit om je dag een keer anders in te vullen: met deze ideeën kom je een heel eind.

Los een moordzaak op

Een moordzaak oplossen als rechercheur of detective. Dat doe je gewoon vanuit je huiskamer, met een hapje en een drankje. Er zijn verschillende online aanbieders waarbij je namelijk een moordzaak kunt ‘bestellen’. Je krijgt een box opgestuurd met objecten van het plaats delict. Maar ook wanneer je op het laatste moment beslist dat je je speurneus op wil zetten, kun je nog een moordzaak toegewezen krijgen. Je kunt ze namelijk ook online bestellen, zodat je direct toegang hebt. Samen met een slimme chatbot ga je door het bewijs, de dossiers en struin je het internet af op zoek naar antwoorden.

Een perfect filmavondje thuis

Heb je inmiddels alle series en films van je wensenlijst op Netflix of Videoland afgevinkt? Kijk dan eens naar de website van bioscopen, ook zij verhuren online films. De voordelen van een thuisbioscoop zijn dat je de film elk moment kunt pauzeren om naar het toilet te gaan of je glas bij te schenken en je zelf kunt bepalen wanneer je de film kijkt. Bestel een borrelbox van een lokaal restaurant erbij of laat een compleet filmpakket bij je thuisbezorgen voor de perfecte filmavond.  

Overnacht in een tiny house

Ga er coronaproof op uit door alleen, met je partner of een vriend te overnachten in een tiny house in eigen land. Tiny houses zijn populairder dan ooit en vind je op meerdere plekken in Nederland. Zo ook op de Veluwe in Gelderland. Zelfs wanneer alles gesloten is in de winter, is dit een uitje dat wordt aangeraden. Even weg, midden in de natuur, met een brandende haard. Het enige dat je nodig hebt is een goed boek en een paar laarzen.

Een winterse vaarroute

Kleed je goed aan en ga het water op. Mochten de maatregelen het toelaten, staan verhuurbedrijven te popelen om je een boot te verhuren. Naast warme kleding, kun je kijken naar een overdekte boot of een heater aan boord. Echte winterse vaarroutes zijn bijvoorbeeld de route van de Elfstedentocht, Ijssel en Kampen of een vaarroute door Roermond. Neem een thermosfles mee met koffie of thee, of stop bij een stijger om de buurt te verkennen en de afhaal van horeca te steunen.

Een online wijnproeverij

Een online wijnproeverij is het uitje van deze winter. Je hoeft er niet voor de kou in, maar je blijft daar waar je de temperatuur al naar wens hebt ingesteld. Laat van tevoren diverse wijnen bezorgen op jouw adres en nodig een aantal vrienden of familieleden uit om online mee te doen. Je kunt proosten via je scherm en de verschillende smaken bespreken door te videobellen. Zo houd je gegarandeerd een top drie over van wijnen die tijdens jullie eerstvolgende bijeenkomsten niet kunnen missen. Je hebt overigens ook online wijnproeverijen waarbij een wijnkenner aanhaakt om je alles over de afkomst te vertellen.

Benieuwd naar meer activiteiten die je in de coronatijd kunt doen? Zo ga je uit eten in eigen huis met sterrenmaaltijd en restaurantsfeer. En met deze hobby's hoef je de deur niet meer uit.

Auteur: Anouk Bruel