Ga naar de inhoud

Zo ga je uit eten in eigen huis, met sterrenmaaltijden en restaurantsfeer

Update:

Toe aan een romantisch diner, maar wil je de deur niet uit? Een driegangendiner, specialiteit van de chef en een kaasplankje kun je tegenwoordig gewoon thuis laten bezorgen. Bestel je favoriete maaltijd en tover je woonkamer om tot een sterrenrestaurant. Zet wat kaarsjes neer, poets je bestek en haal een mooi tafelkleed. Hier 5 tips om thuis uit eten te gaan, inclusief sterrenmaaltijden en restaurantsfeer! 

Sterrenmaaltijd aan eigen eettafel

Een sterrenmaaltijd aan je eigen eettafel. Er zijn een hoop restaurants die dat mogelijk maken, zoals het Amsterdamse restaurant Rijks. Je kunt een heerlijk driegangenmenu aan huis laten bezorgen, inclusief serveer instructies. Zo krijg je meteen oog voor een opgemaakt bord. Ook het restaurant Zheng uit Den Haag is een aanrader. Het is een nieuw concept dat zich focust op vers, gezond eten en de cultuur en kunst van China —, maar dan met een Westerse twist. Bij hen kun je de ‘Zheng at Home Kits’ bestellen. Wat dat inhoudt? Culinair eten bestellen, waarbij je thuis zelf héél gemakkelijk de laatste hand legt. Andere sterrenrestaurants die hun kunsten graag bezorgen zijn; De Librije in Zwolle, Olivijn in Haarlem en Parkheuvel in Rotterdam. Naast Michelinrestaurants zijn er eindeloze afhaalmogelijkheden van lokale pizzeria’s, burgertenten en steak- of sushi restaurants via Thuisbezorgd, Deliveroo en UberEats

Niet zonder: een glas overheerlijke wijn 

Veel mensen denken bij uit eten gaan al gauw aan het nuttigen van een (goed) glas wijn. Nu bieden supermarkten een aardig aanbod, maar je kunt jezelf en jouw eters ook verwennen met een flesje van de lokale slijterij. Deze zijn vaak veel lekkerder én deze specialisten kunnen je ontzettend goed adviseren. Welke wijn lekker is bij welke specialiteit, bijvoorbeeld. Breng daarom eens een bezoekje aan een wijnbar. Vaak bieden zij ook andere mogelijkheden aan, zoals een kleine wijnproeverij of een voor jou samengestelde wijnselectie voor thuis. 

Houd je meer van zoet? Je kunt ook verschillende High Tea’s laten thuisbezorgen. Kom maar hier met die taart!

Zelf koken in je eigen restaurant

Uit eten in eigen huis is niet alleen mogelijk door andere chefs aan het werk te zetten. Je kunt ervoor kiezen om zelf je mouwen op te stropen, een kookschort om te wikkelen en in uitgebreide recepten te duiken. Met de juiste voorbereiding ben je binnen een handomdraai je eigen chef-kok. Onze tip? Maak een heerlijke truffelrisotto. Je moet ervoor wel een boel in huis halen, maar het resultaat mag er wezen. Het is ook niet eens heel moeilijk, het duurt alleen wat langer. Maar dat is het zeker waard. 

Versier je woonkamer met prachtige aankleding

Om echt in de juiste sferen te komen, is het leuk om je huis om te toveren tot een heus sterrenrestaurant. Dek daarom de tafel dit keer niet met alledaagse placemats, maar haal een tafelkleed tevoorschijn. Zet kaarsjes neer, een bos bloemen, rol het bestek op in een mooi servet en leg een zacht kussen op de eetstoelen, zodat je vanavond extra lang kunt natafelen. Maak je een uitgebreid driegangenmenu? Leg dan je eigen menukaartjes naast de borden neer. Gebruik een blanco kaart en schrijf daar in sierlijke letters je gerechten op, of laat een sfeervolle menukaart afdrukken. 

Geen zorgen als je door je recepten heen bent. Digitaal is het aanbod aan recepten onuitputtelijk of je kunt aan de gang gaan met een recept uit een nieuw kookboek. Vergeet de klassieke bijgerechten, zoals het stokbroodje kruidenboter niet om thuis echt een restaurantsfeer te creëren.

Boodschappen voor thuis uit eten 

Heb je geen zin om uren in de supermarkt te slenteren? Je kunt je boodschappen voor het thuisdiner laten bezorgen door de plaatselijke supermarkt. Daarnaast kun je voor het gemak gaan voor een complete maaltijd box. Zo hoef je géén online winkelmandje te vullen met losse ingrediënten of met je boodschappenlijstje in de weer te gaan langs de schappen van de supermarkt.

Lees ook:

Meer over: