Ga naar de inhoud

Opgebiecht: 4 lezers vertellen hun werkgeheimen

Update:

Als je fulltime werkt, dan breng je op je werk meer tijd door dan waar dan ook. Dan kun je bijna niet voorkomen dat je slechte óf blunderende kant daar af en toe naar boven komt. 4 lezers van Startpagina biechten hun grootste werkgeheimen en -blunders op.

‘Stond ik dan, met mijn jurk omhoog en wc-papier onder mijn arm’

“Sommige kleding is gemaakt van materiaal waar je ontzettend van gaat zweten én stinken. Ik heb een jurkje van dat materiaal dat ontzettend leuk is maar waarvan ik eigenlijk weet dat ik hem beter niet kan dragen. Toch gedaan, tegen beter weten in, op mijn eerste werkdag. Al na 2 uur begon ik mezelf te ruiken, en flink ook. Ik begon me steeds minder op mijn gemak te voelen en probeerde zo ver mogelijk bij mensen vandaan te blijven. Op een gegeven moment werd het zo erg, dat het echt niet meer kon. Ik besloot op het toilet mijn oksels en die van het jurkje te wassen met wc-papier, zeep en water. Ik kon echter alleen bij mijn oksels via de onderkant van mijn lentejurkje. Je raadt het al, precies op dat moment kwam er een collega binnen. Stond ik dan, met mijn jurk omhoog en wc-papier onder mijn arm. Met een knalrood hoofd heb ik de situatie uitgelegd. Dat is echt mijn grootste werkgeheim.”

– Bente

Werkgeheimen: ‘Sinds ik thuis werk, doe ik bijna niets meer’

“Wat veel mensen je niet vertellen over een kantoorbaan, is dat je binnen de meeste functies vrij weinig doet. De meeste tijd gaat op aan vergaderen, e-mailen en wachten tot anderen iets hebben gedaan. Sinds de coronatijd heeft het bedrijf waar ik werk een thuiswerkbeleid waarbij iedereen minimaal 2 dagen in de week thuiswerkt. Dit zou de productiviteit verhogen. Nou, voor mij geldt het tegenovergestelde. Sinds ik thuiswerk, doe ik bijna niets meer. Ik krijg het werk dat ik moet doen makkelijk af in die 3 dagen op kantoor. Thuis speel ik de hele dag online spelletjes, doe het huishouden en beantwoordt af en toe een mail. Ik voel mij schuldig over mijn werkgeheimen, maar kan de motivatie niet opbrengen op productiever te zijn.”

– Jasper

‘Ik steel uit de voorraadkast op werk’

“Op mijn werk hebben we op kantoor een grote voorraadruimte waar alle kantoorartikelen, wc-papier, keukenpapier en andere dingen worden bewaard. Iedereen heeft vrije toegang tot deze ruimte, en soms kan ik de verleiding niet weerstaan om dingen voor thuis mee te nemen. Geen pennen meer? Dan pak ik er een paar op werk. Batterij in de afstandsbediening leeg? Ook die liggen in de voorraadkast. Ik heb zelfs wel eens wc-rollen in mijn tas gepropt. Het kan echt niet, dat weet ik, maar alle beetjes besparen helpt toch. Zoveel betalen ze me niet.”

– Anke

‘De mail ging per ongeluk naar iedereen’

“Sinds een borrel van werk was er spanning tussen mij en een vrouwelijke collega. We waren flink aangeschoten en flirtten erop los, en sinds de borrel bleef die spanning hangen. Ook op kantoor konden we het niet laten af en toe gewaagde opmerkingen naar elkaar te maken. Toen ze een mail stuurde met de dresscode voor de bedrijfsfotograaf die die week langs zou komen, vermeldde ze daarin dat de vrouwen bij voorkeur in een zwart jurkje op de foto moesten. Ik reageerde daar flirterig op met een ‘wat doe je me aan 😉 Ik denk dat het beter voor me is als je in een aardappelzak komt’. Een paar minuten later werd al duidelijk dat ik niet alleen op haar, maar op het héle bedrijf had gereageerd. Daar heb ik wel flink voor op mijn donder gekregen.”

– Gert

*namen en foto zijn gefingeerd

Werkgeheimen… Iedereen heeft wel iets. Heb jij ook een geheim waar je niemand over durft te vertellen, en wil je dat opbiechten? Mail dan naar onze redactie en wij delen je verhaal (anoniem).

Meer lezen?

Meer over: