Ga naar de inhoud

Wat spoken de Formule 1 coureurs uit tijdens hun vakantie

Update:
Formule 1 coureurs

De vakantie zit er op voor de Formule 1 coureurs. Het nieuwe F1-seizoen begint 2 maart weer met de Grand Prix van Bahrein. Ze worden al al wat eerder verwacht voor enkele testdagen. Maar wat spoken die mannen eigenlijk uit in hun vrije tijd? We zochten het voor je uit.

Formule 1 coureurs gespot tijdens hun vakantieperiode

Formule 1 coureurs skiën, testen, trainen, lopen feesten af, vieren kerst met hun familie en rusten uit. De activiteiten waren nogal verschillend. De een ging rustig en onzichtbaar op vakantie, de anders was volop in de media en weer een ander was druk bezig met het rondkrijgen van het nieuwe contract. Zo brengen zij hun vrije tijd door.

Max Verstappen

Max Verstappen kan zich moeilijk losweken van zijn werk. De regerend F1-kampioen genoot van een GT3-test op het circuit van Portimão, die hij samen met vader Jos en manager Raymond Vermeulen bijwoonde. 

Verstappen is verder een fervent simracer. Hij sloot aan bij iRacing 24 uur van Daytona en won die ook namens zijn team, Team Redline. Dit is allemaal vastgelegd in de nieuwe docuserie met Max Verstappen.

Hij maakte daarnaast tijd voor een skivakantie met vriendin Kelly Piquet.

Max Verstappen als simracer

Sergio Perez 

Sergio Perez besteedde zijn vrije dagen aan allerlei sponsorverplichtingen, valt op sociale media te lezen. Hij trad op als ambassadeur van Nescafé en in een reclamespotje voor KitKat.

Ook was hij te gast bij een evenement voor Kavak. Perez woonde het FIA-gala in Baku bij, waar ook Verstappen en Christian Horner zich vertoonde om enkele trofeeën in ontvangst te nemen. Hij vloog vervolgens door naar Japan voor de Honda Thanks Day.

Formule 1 coureur Sergio Perez

Lewis Hamilton  

Hamilton heeft zich intensief beziggehouden met de spraakmakende overstap naar Ferrari, zo werd deze dagen duidelijk. Hij bezocht de bergen in Colorado om bij te komen van een intensief GP seizoen. En een NFL-wedstrijd van de Denver Broncos, waar hij mede-eigenaar van is. Hij hield gelukkig nog wat tijd over om zich op zijn hobby’s skydiven en surfen te richten.

Fernando Alonso 

Fernando Alonso heeft in Oviedo zijn eigen museum en kartcomplex en daar zijn tijd doorgebracht. De tweevoudig F1-kampioen heeft verschillende karts getest en de volgende generatie coureurs geïnspireerd. Buiten de sport om is hij gaan skiën in Italië en deelde hij een video waarin hij samen met Mercedes-coureur George Russell zittend tafeltennist in een privéjet.

Charles Leclerc 

Net als Hamilton heeft Charles Leclerc de wintermaanden benut om na te denken over zijn  toekomst. De Monegask tekende bij en is daardoor ook na 2024 zeker van een Ferrari en kan hij zich veilig koesteren in het gezelschap Hamilton. Hij reisde even af naar Los Angeles, vierde oud en nieuw in Portugal en kwam bij in zijn huis in Monaco.

Lando Norris 

Ook Norris boog zich over zijn contract. Hij tekende bij voor McLaren waar hij al tot en met 2025 een contract heeft lopen. De Brit heeft voldoende indruk gemaakt op McLaren en is voorlopig nog de teamgenoot van Oscar Piastri.

In de winter heeft Norris flink wat gereisd en is gespot in Zuidoost-Azië en Australië. Hij daalde een paar skipistes af en speelde een potje voetbal in een leeg Parc des Princes, stadion van Paris Saint-Germain.

Formule 1 coureur Lando Norris

Carlos Sainz 

Carlos Sainz zal zich de wintermaanden lang herinneren. Hij moet na dit seizoen plaatsmaken voor Hamilton en moet op zoek naar een nieuw avontuur. Ter voorbereiding op het GP seizoen heeft ook Sainz de lange latten uitgeprobeerd in Italië. Fietsen en de sportschool hielden hem fit. Hoogtepunt was zijn bezoek aan Saudi-Arabië, waar hij zijn vader na de laatste Dakar-etappe kon feliciteren met zijn vierde overall-zege. 

Oscar Piastri 

Oscar Piastri heeft een uitstekend debuutseizoen achter de rug, waarin hij 2 keer op het podium stond en de sprintrace in Qatar won. Het leverde hem de eretitel Rookie of the Year op. De Australiër reisde naar Parijs om daar van een basketbalwedstrijd te genieten en werkte op Lanzarote een trainingskamp af.

Lance Stroll 

Lance Stroll heeft het lekker rustig aan gedaan in zijn vakantie. De Aston Martin-coureur liet de sociale mediakanalen voor wat ze zijn. Wel deelde hij een video waarin hij aan het snowboarden is.

Formule 1 coureur Lance Stroll

Pierre Gasly 

Pierre Gasly kon het niet laten om zijn goede vriend en oud-teamgenoot Yuki Tsunoda op te zoeken bij de Dubai Autodrome. Hij deelde een foto voor de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, en is gespot met voetbalsterren Kevin de Bruyne en Virgil van Dijk. 

Esteban Ocon 

Esteban Ocon luidde het nieuwe jaar in met  zijn vriend Mick Schumacher. Hij bezocht Venetië en was samen met Gasly aanwezig bij een evenement in Madrid. Daar was voetballegende en Alpine-ambassadeur Zinedine Zidane ook van de partij.  

Alex Albon 

Alexander Albon trapte zijn vakantie af met een bezoek aan het geboorteland van zijn moeder, Thailand. De Williams-coureur reisde samen met partner Lily He af naar Phuket en Koh Yao Noi. Van daaruit vlogen ze door naar Los Angeles.

Valtteri Bottas 

Bottas bezocht ‘Down Under’. Adelaide om precies te zijn, de geboorteplaats van zijn vriendin Tiffany Cromwell, een professioneel wielrenster. Het is dan ook geen verrassing dat hij regelmatig op de fiets stapte tijdens zijn vrije dagen. Hij trapte door Californië om daarna in Finland het noorderlicht te bewonderen. 

Formule 1 coureur Vallteri Bottas

Nico Hülkenberg 

Nico Hülkenberg bracht zijn kerstdagen door met vrouw en dochter. Het was voor de Duitser het perfecte moment om bij te komen van wat zijn eerste voltijdse F1 seizoen. Verder trok hij eropuit in de bergen van Mallorca. Daarna was het tijd om te trainen. 

Daniel Ricciardo 

Daniel Ricciardo besloot na een bewogen raceseizoen – na de Honda Thanks Day – terug te keren naar Australië om daar wat te ontspannen. Hij heeft zich prima vermaakt op de ranch van de familie en verkende daar op dirt-bikes de omgeving. 

Zhou Guanyu 

Zhou Guanyu zocht ook zijn geboorteland op. In Shanghai genoot hij van de kerst met vrienden en familie.

Kevin Magnussen 

Kevin Magnussen hield radiostilte en was onvindbaar op sociale media. Het ziet er naar uit dat hij gewoon zijn vakantie heeft doorgebracht met zijn vrouw en 2 dochters. Niks mis mee natuurlijk.

Logan Sargeant 

Logan Sargeant weet dat hij vol aan de bak moet om dit jaar wat moois neer te zetten. Om goed uit de startblokken te komen heeft de Amerikaan intensief getraind. Maar er bleef ook wat tijd over om te ontspannen. Sargeant stapte na de Grand Prix van Abu Dhabi in een duinbuggy om door de woestijn te scheuren.

Nieuwe Formule 1 programma

Bekijk de Formule 1 kalender voor het komend seizoen, om de racers weer in actie te zien. De wedstrijden zijn weer te zien op Viaplay.

Bron: Motorsport

Meer over: