Ga naar de inhoud

Elton John veilt inboedel, je moet wel je portemonnee trekken

Update:
Veiling Elton John

Morgen start bij veilinghuis Christie’s in New York een bijzonder evenement. De immense persoonlijke verzameling van popicoon Elton John, waaronder kleding, kunst en zelfs zijn inboedel, gaat onder de hamer. Interesse? Neem een goed gevulde portemonnee mee!

8 veilingen met persoonlijke bezittingen Elton John

Onder de noemer ‘Goodbye Peachtree Road’, verwijzend naar zijn liefde voor extravagante voorwerpen, biedt deze reeks van 8 veilingen een unieke blik in de wereld van Sir Elton John. Alles, van zilveren plateaulaarzen tot een luxe Cartier-horloge, wordt te koop gesteld.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Waarom verkoopt Elton John zijn spullen?

Toen Elton John in de vroege jaren ’90 zijn appartement in Atlanta betrok, begon hij snel uit te breiden vanwege zijn groeiende kunst- en fotocollectie. Uiteindelijk smeedde hij 5 appartementen samen tot één grote woonruimte. Nu, na het einde van zijn tourleven, heeft hij besloten om veel van deze persoonlijke bezittingen te verkopen, waaronder de inhoud van deze samengesmolten appartementen.

Niet alleen spullen

Van een zwarte Bentley uit 1990 op de veiling tot een Yamaha vleugelpiano, elk stuk vertelt een verhaal uit de rijke carrière van de Engelse zanger.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Van kostbare kunst tot draagbare geschiedenis

Voor de fans en verzamelaars onder ons is dit een unieke kans om een stuk van de magie in handen te krijgen. Het hoogtepunt is misschien wel een 18 karaats gouden Cartier horloge, een zeldzaamheid met een geschatte waarde tot 90.000 euro.

Toch biedt de veiling voor elk wat wils, van iconische podiumoutfits zoals zilveren plateaulaarzen, tot meer dan 100 zijden overhemden van Gianni Versace, die Elton John als kunstobjecten beschouwde. Deze veilingserie belooft een spectaculaire inkijk te geven in de flamboyante wereld van een van de grootste muzieklegendes aller tijden.

Bron: ed

Meer over: