Ga naar de inhoud

Koning Willem Alexander praat over de toekomst van de zorg bij het Máxima MC

Update:
koning Willem Alexander

Koning Willem Alexander gaat 28 februari op werkbezoek bij het Máxima MC. Hij laat zich daar bijpraten over nieuwe ontwikkelingen in de zorg een het toekomstbestendig maken van de zorgverlening in ons land.

Willem-Alexander spreekt tijdens zijn werkbezoek met afgevaardigden van het Nederlands Hart Netwerk. Artsen lichten de koning in over het samenwerkingsverband mProve, waarin 7 Nederlandse ziekenhuizen. Met als doel het samenwerken en op elkaar afstemmen van processen die de zorgverlening vereenvoudigen.

Koning in gesprek met ouders

Ook bezoekt de koning de Neonatale Intensive Care Unit waar artsen en verpleegkundigen de innovaties toelichten om zwangeren, vroeggeboren kinderen en nieuwe ouders nu en in de toekomst te monitoren en van betere en efficiëntere zorg te voorzien. De koning spreekt met met ouders van een vroeggeboren kindje. 

Eerder bezocht Willem-Alexander de Nederlandse Zorgautoriteit, de Rivas Zorggroep, het Tergooi Medisch Centrum en het St. Antonius Ziekenhuis in het kader van het toekomstbestendig maken van de zorg.

Tekst gaat verder onder video >>>

Koning Willem Alexander op werkbezoek

Kennis en kunde delen

In Máxima MC (MMC) werken 3500 zorgprofessionals en onderzoekers aan de gezondheidsszorg  in Noord-Brabant. Het medisch centrum heeft een regiofunctie met locaties in Eindhoven en Veldhoven. MMC werkt samen met zorgpartners en het bedrijfsleven in de regio om kennis en kunde te delen en in te kunnen zetten voor de patiënt.

3 jaar geleden een online ontmoeting

Een bijzonder gesprek voor een aantal medewerkers van Máxima MC. Niemand minder dan Zijne Majesteit de koning bracht een virtueel werkbezoek aan MMC. Via een videoverbinding sprak de koning met medewerkers. Tijdens het gesprek werd onder meer gesproken over de werkzaamheden van de schoonmaak, de inkoop en logistiek en de keuken tijdens deze crisis.

De tekst gaat onder de video verder >>

Zorg betaalbaar houden

Deze samenwerking versnelt nieuwe ontwikkelingen, verbetert zo de zorg en houdt deze betaalbaar en toegankelijk. In living labs in de eigen ziekenhuisomgeving wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan en worden de innovaties getest. Centraal daarbij staan de wensen van de zorgverleners centraal, zodat de nieuwe ontwikkelingen ook in de praktijk kunnen worden gebracht. Daarvoor werkt het MMC werkt hierin bijvoorbeeld samen met de TU Eindhoven, Fontys Hogescholen en het Catharina Ziekenhuis.

Het Máxima MC panel

Foto: Andres

Meer over: