Ga naar de inhoud

Hét leven volgens prinses Margaret: wodka, tabak en koninklijke luxe

Update:
prinses-margareth

Wodka, tabakrook en een ontspannen bad. Dit is dé opmerkelijke levensstijl van prinses Margaret. Het is al enkele jaren geleden dat het boek ‘Ma’am Darling: 99 glimpses of Princess Margaret’ werd gepubliceerd. De opmerkelijke dagelijkse routine van de controversiële prinses heeft recentelijk weer de aandacht getrokken op het internet.

We delen graag met je hoe haar extravagante ochtend eruitzag.

Wie is prinses Margaret van Engeland? Het zwarte schaap

Als we nu zouden vragen welke Britse royal het meest in opspraak is, wijzen velen waarschijnlijk naar prins Andrew.

50 jaar geleden zou het antwoord prinses Margaret zijn geweest, mede vanwege haar extravagante ochtendroutine. De laatste dagen is deze bijzondere gang van zaken meerdere keren gedeeld op verschillende platforms. Het grappige? Gebruikers reageren enorm positief.

Craig Brown, auteur van het boek ‘Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret’, slaagde erin om de luxueuze levensstijl van prinses Margaret vast te leggen. Het boek onthult de bijzondere gewoontes van de prinses. Het laat vooral zien dat ze een voorliefde had voor ‘de goede dingen in het leven’.

De dagelijkse routine

Margarets dag begon om 9.00 uur met een ontbijt op bed, geserveerd door een medewerker van Clarence House. Tijdens het ontbijt luisterde de prinses naar de radio terwijl ze sigaretten rookte en de kranten vanuit bed las, die ze vervolgens verspreidde over de vloer. Deze ontspannen start van de dag nam ongeveer 2 uur in beslag.

Baddertijd voor prinses Margaret

Nadat Margaret op de hoogte was van het laatste nieuws, liet ze een bad vollopen met hulp van een dienstmeisje. Na een uitgebreid bad ging ze naar haar kaptafel, waar ze make-up aanbracht en haar haar mooi in model bracht. Daarna kleedde ze zich in onberispelijk gestreken kleding. “Zoals te verwachten is van een prinses, droeg ze haar kleding niet meer dan eens voordat ze ze liet reinigen,” schrijft Brown in zijn boek.

Tijd voor wodka

Na deze ochtendroutine begaf Margaret zich naar de benedenverdieping, waar ze als eerste een opkikkertje nam in de vorm van een wodka. Vervolgens genoot ze van een uitgebreide viergangenlunch met de Queen Mother. Ter informatie: de gemiddelde lunch bestond uit een halve fles wijn per persoon, fruit en een dozijn verschillende soorten inheemse en continentale kazen. Dat was de ochtendroutine van het jongere zusje van de wijlen koningin Elizabeth.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

@garybritishroyalfamfans

The unusual morning routine of Princess Margaret, The Queen’s sister. A routine that would last her whole life. #princessmargaret #thequeen #queen #coronation #royalfamily #royalnews #royalfans #fyp #king #prince #foryou #royal #monarchy

♬ Emotional Love – Azwar

Sigaretten en whisky

De prinses stond bekend om het roken van ongeveer 60 zware Chesterfield sigaretten per dag. Hoewel ze ook af en toe werd gezien met een glas wijn of een gin-tonic, was whisky haar favoriete drank. Om precies te zijn: Famous Grouse whisky met een scheutje water. Naar verluidt toonde ze geen enthousiasme als haar een ander merk werd geschonken en eiste ze dat haar favoriete drank alleen werd gemixt met Malvern Water.

In de jaren ’50 stond er altijd een karaf Grouse op het dienblad in Margaret’s residentie in Clarence House, zoals Noel Botham vertelt in zijn controversiële biografie, ‘Margaret – The Untold Story’.

Nieuwe medewerkers werden altijd op de hoogte gebracht dat de combinatie van Famous Grouse en Malvern Water altijd beschikbaar moest zijn. En anders…

Had jij dit verwacht?

Meer over: