Ga naar de inhoud

Oldtimer collectie levert ruim 10 miljoen op via online veiling

Update:
Oldtimers-brengen-10-miljoen-op

De oldtimer collectie van de overleden Dordtenaar Ad Palmen heeft meer dan 10 miljoen euro opgebracht. De belangstelling voor de online veiling was gigantisch. Met name vanuit het buitenland was er veel interesse.

De veiling moest worden verlengd, omdat de website vastliep. Er werd royaal geboden op de verzameling van Palmen die was omgedoopt tot ‘The Palmen Barnfind Collection’.

Ad Palmen leed zijn leven lang een kluizenaarsbestaan. Door de jaren heen verzamelde hij ruim 230 auto’s. Hij had geen erfgenamen. Tijdens de veiling boden de belangstellende stevig tegen elkaar op om hun favoriete Maserati, Lamborghini, Lancia, Ferrari, Alfa Romeo, Jaguar, Aston Martin, Mercedes of  BMW te bemachtigen. Dat ging met duizenden euro’s tegelijk.

Succesnummers uit de collectie

Een Lancia Aurelia B24 Spider bracht het meeste geld in het laatje: 540.000 euro. Andere succesnummers waren de Mercedes-Benz 300S Cabrio W188 uit 1953 (opbrengst 275.000 euro) een Lancia Flaminia Sport Zagato Series 2 uit 1964 (opbrengst 195.000 euro), een Ferrari 365 GT 2+2 uit 1968 (opbrengst 182.500 euro) en een Maserati 3500 GTI Sebring uit 1963 (opbrengst 119.000 euro). 

Een Opel Vectra B uit 1998 was de goedkoopste auto. Hij ging voor een schamele 225 euro van de hand. Het is gissen naar waarom de Opel deel uitmaakte van de Palmen collectie. ‘Wellicht om van loods naar loods te rijden’, oppert Autoblog.

De veiling resultaten bekijk je hier.

Oldtimer collectie verkeerde in goede staat

Veel exemplaren verkeerden volgens Nico Aaldering – organisator van de online veiling – in goede staat. Het leeuwendeel van de oldtimers collectie stond al die jaren binnen geparkeerd, verdeeld over 3 loodsen. 

Tenslotte is het ongebruikelijk in Nederland dat autocollecties op zo’n grote schaal in de verkoop komen, terwijl autoliefhebbers indrukwekkende verzamelingen bezitten. Ze zijn niet op internet te vinden. Zo blijven ze onbekend voor het grote publiek. Eigenaren lopen niet te pronken met hun collecties om criminelen niet op verkeerde gedachten te brengen.

Bronnen: Autoblog en Autoweek

Meer over: