Ga naar de inhoud

Titanic expeditie drama: geen overlevenden

Update:
Onderzeeër Titanic

Onderdelen van de bemande onderzeeër, die onderweg was naar het scheepswrak van de Titanic, die sinds maandag werd vermist zijn gevonden, zo melden internationale persbureaus. Na grootscheepse zoekacties is geconcludeerd dat de 5 inzittenden niet meer leven.

Bekijk hieronder de video met uitleg van marinier Timothy James, analist van het Pentagon. Hij had al weinig vertrouwen in een goede afloop.

Aan boord van de kleine duikboot zat onder meer de 58-jarige Britse ontdekkingsreiziger en miljardair Hamish Harding. Harding kondigde via sociale media aan dat hij een poging deed om de Titanic te bereiken, nadat hij en de bemanning zaterdag waren vertrokken vanuit St. John’s. Zijn stiefzoon bevestigde via een (nu verwijderd) Facebook-bericht dat Harding vermist is op de onderzeeër.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Wie waren de passagiers van de vermiste onderzeeër?

Naast Harding zaten ook de oprichter van de OceanGate Expeditions en de Pakistaanse zakenman Shahzada Dawood en zijn zoon Suleman aan boord. De piloot van de onderzeeër was de 73-jarige Fransman Paul-Henri Nargeolet.

Onderzeeër wordt normaal gesproken gebruikt voor documentatie

OceanGate Expeditions is een privébedrijf dat duikboten inzet voor diepzee-expedities voor documentatie over de Titanic. Het bedrijf neemt archeologen en mariene biologen mee op jaarlijkse expedities. En sinds kort ook rijke toeristen. Voor een duiktripje naar het beroemde wrak betaalt een toerist zo’n 250.000 dollar.

Onderdelen onderzeeër gevonden

Wat een mooi avontuur had moeten zijn is dramatisch afgelopen. De duikboot is naar alle waarschijnlijkheid niet lang na vertrek geïmplodeerd. De Amerikaanse Marine heeft bevestigd een geluid van de vermoedelijke implosie te hebben gehoord.

Bron: NRC, NOS, De Telegraaf.

Meer over: