Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Dít sterrenbeeld is jouw tegenpool (en dit betekent het)

Als je een liefhebber van astrologie bent, dan heb je vast wel eens opgezocht welk sterrenbeeld het beste bij jou past in vriendschappen en relaties. Maar weet je ook welk sterrenbeeld jouw tegenpool is? En wat dat dan voor jou en je tegenpool betekent?

Nu denk je misschien: tegenpolen, dat klinkt niet goed. Toch hoeft iemand met het tegenovergestelde sterrenbeeld van de jouwe echt niet meteen je aardsvijand te zijn. Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak ‘tegenpolen trekken elkaar aan’. In veel gevallen is dit waar: soms werkt een relatie of vriendschap met een tegenpool juist heel goed, omdat jullie eigenschappen elkaar aanvullen en jullie het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Benieuwd welke sterrenbeelden tegenpolen zijn?

Sterrenbeelden en hun tegenpolen

1. Ram en Weegschaal

Deze 2 sterrenbeelden voelen hun tegengestelde energie vooral wanneer het aankomt op het maken van beslissingen. Een Weegschaal is een enorme twijfelkont en kan uren tot dagen wikken en wegen over de kleinste keuzes. Ze kunnen namelijk niet zo goed tegen verandering. Een Ram is daarentegen impulsief en avontuurlijk en denkt weinig na over de consequenties van hun acties, wat bedreigend kan voelen voor een Weegschaal. De Ram vindt al dat gedraaikont maar vermoeiend en saai. In de juiste balans kan een Weegschaal de wilde Ram echter wat temperen en kan de Ram de Weegschaal juist uit zijn of haar comfortzone trekken.

Binnen conflicten kan een Weegschaal zich snel gekwetst voelen door de directheid van de Ram. Een Weegschaal vindt het namelijk lastig om eerlijk te zijn over zijn eigen gevoelens, maar kan dit wel van de Ram leren.

2. Stier en Schorpioen

Een Stier is enorm relaxed en ‘makkelijk’. Dit sterrenbeeld zal niet snel ruzie maken of dingen overdenken, maar ziet hierbij zijn eigen emoties vaak over het hoofd. Een Schorpioen is daarentegen ontzettend intens en heeft een diep gevoelsleven. De 2 begrijpen elkaar daarom niet altijd. Een Stier kan een Schorpioen al snel dramatisch vinden, en andersom kan de Schorpioen een Stier oppervlakkig of gevoelloos vinden. In de juiste balans kan een Stier de Schorpioen helpen relativeren en meer van het leven genieten, en kan de Schorpioen de Stier helpen om zijn eigen emoties en gevoelens meer te omarmen.

3. Tweelingen en Boogschutter

Een Boogschutter is erg gesteld op zijn of haar rust en vrijheid, en Tweelingen kunnen juist erg aanwezig en bedrukkend zijn door hun uitbundige, sociale eigenschappen. Boogschutters zijn ook erg vastgeroest in hun eigen overtuigingen en kunnen hierin ontzettend koppig zijn, iets wat de nieuwsgierige en open Tweelingen erg kan frustreren. Toch ontmoeten ze elkaar in hun liefde voor avontuur en het genieten van ervaringen. Een Boogschutter kan Tweelingen helpen meer op hun doel af te gaan en eerlijker te zijn, en Tweelingen kan met hun nieuwsgierige aard de Boogschutter nieuwe kanten van het leven laten zien.

4. Kreeft en Steenbok

Kreeften zijn ontzettend goed in het uiten van hun emoties, en kroppen deze nooit op. Steenbokken hebben een diep gevoelsleven maar hebben veel moeite om dit te tonen, en zijn bang dat het afdoet aan hun reputatie om zich kwetsbaar op te stellen. Zij kunnen Kreeften dan ook aanstellers vinden. Zij houden hun emoties immers toch ook in bedwang? Kreeften kunnen Steenbokken dan ook autoritair en ongevoelig vinden, en worden niet graag op die manier geconfronteerd met de realiteit van het leven. Dit kan tot botsingen leiden, maar ook voor leerzame lessen zorgen voor beide. Steenbokken leren hun gevoelens meer te uiten, en de Kreeft ze juist meer in bedwang houden.

5. Leeuw en Waterman

Waar Leeuwen allemansvrienden zijn, is de Waterman juist een echte einzelgänger. Een Waterman geeft weinig om wat anderen van hen vinden en trekt zijn eigen plan. Dit betekent ook dat ze soms dagen van de aardbodem lijken te verdwijnen, om vervolgens weer te verschijnen alsof er niets gebeurd is. Ook kunnen ze nogal koud uit de hoek komen. De sociale Leeuw begrijpt hier niets van. Leeuwen passen zich namelijk altijd aan anderen aan om aardig gevonden te worden. In relaties kan dit voor nogal wat frustraties zorgen. De Waterman vindt dat de Leeuw geen eigen mening of persoonlijkheid heeft, en de Leeuw vindt de Waterman onbeleefd en asociaal. De Waterman kan een Leeuw in de juiste balans leren om minder toe te geven aan groepsdruk, en de Leeuw kan de Waterman leren dat het leven niet altijd zo serieus genomen hoeft te worden.

6. Maagd en Vissen

Deze 2 tegenpolen kunnen bij elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen. Maagd is een echte controlfreak en heeft graag alles tot in de puntjes geregeld en gepland. Vissen zijn juist extreem impulsief en dromerig en hebben ontzettende moeite met dingen plannen. Je snapt: dat kan behoorlijk misgaan. De Maagd is gefrustreerd dat Vissen hun leven weigeren op orde te krijgen, en Vissen zijn gefrustreerd dat de Maagd hen de hele tijd pusht om dingen te regelen. Maar als er binnen de persoonlijkheden genoeg overeenkomsten zijn, kunnen deze 2 sterrenbeelden elkaar prachtig aanvullen, als Yin en Yang. Vissen kan de Maagd leren meer los te laten en mee te drijven met de stroom van de rivier, en Maagd kan Vissen leren hoe ze al die vele dromen uit laten komen.

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer