Ga naar de inhoud

Modetrends van 2022: modieus en functioneel


Mode is een vak apart, ondanks de trends is het kiezen van een nieuwe outfit niet altijd even gemakkelijk. Ga je voor de laatste mode, kies je liever comfortabel of gewoon wat jou het meest aanspreekt. Om je een beetje op weg te helpen: dit zijn 5 gangbare modetrends voor dit jaar. In 2021 moest de mode vooral comfortabel zijn. Blijft dat in 2022 ook zo? Dit jaar staat vooral garant voor optimisme: veel kleur, laagjes en outfits met een vrolijke twist. 

1. Modetrends 2022: Kleur – hoe meer, hoe beter! 

Wie houdt van kleur, kan opgelucht ademhalen: de modekleuren van 2022 spatten van het scherm. Dit jaar zien we veel felle, optimistische tinten. Geen overbodige luxe, na een periode waarin het grijze joggingpak regeerde … Niets is te gek, kleur kan op kleur. Wat dacht je van een oranje broek met een rode top? Of een groene broek met een roze trui? Dit jaar zit je ook goed als je voor een volledige kleurige outfit gaat. Een stijlvolle rode smoking is daar een goed voorbeeld van. Als je er echt wilt bijlopen in de kleuren van dit jaar, kijk dan snel of je nog kleding in deze kleuren in je kast hebt liggen.

Dit zijn de modekleuren van 2022: 

  • Heldergeel 
  • Subtiel beige
  • Spicy groen 
  • Olijfboom
  • Vurig oranje
  • Diepgrijs
  • Fuchsia

2. Love or hate it: de jurk met broek 

Vroeger was het heel normaal, een broek met een jurk dragen. Maar de laatste jaren was dat, op zijn zachtst gezegd, totaal niet in de mode. Gelukkig kan dit in 2022 wel: jurken met broeken zijn helemaal in! Dit betekent dat je je favoriete jurk het hele jaar door kan dragen. Zorg wel voor een stijlvolle combinatie. Draag kleur op kleur of ga mee met een van de andere trends van 2022: hoe meer kleur, hoe beter. 

3. Preppy: chique en klassiek 

Ook de preppy look komt helemaal terug. Hieronder wordt een klassieke stijl verstaan, denk aan vesten, kabeltruien en spencers. In 2022 zal een nieuw soort preppy worden verwelkomd: meer casual en comfortabel, spelend met contrasten en verhoudingen. Fijn, want de afgelopen jaren hebben ons laten realiseren dat comfort erg belangrijk is. Maak dit jaar plek in je kast voor heerlijke beige spencers, witte blouses en bruine kabeltruien. Alle tinten in nude lenen zich perfect uit voor deze preppy trend. 

4. Modetrends 2022: Basiskleding voor iedere garderobe

Dit jaar mag het simpel en terug naar de basis. Simpeler kan niet, zou je denken. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een paar goede basiskledingstukken. Denk aan een spijkerbroek en een wit hemdje of t-shirt. Dan heb je vrijwel alleen nog een blazer of jasje nodig om je outfit compleet te maken. 

Daarnaast is het goed om een eenvoudige, witte blouse in te slaan die je op elke broek en tijdens elke gelegenheid kunt dragen. En voor de dames onder ons: een zwarte (lange) jurk voor de zomeravonden die eraan komen, is een kledingstuk dat prima in een basisgarderobe past. 

5. Comfortabele mode hoort bij modetrends 2022

Huispakken zijn nog nooit zo goed verkocht als de afgelopen jaren. Ook dit jaar behouden we de comfortabele kledingstukken in onze kast. We combineren het op een manier om toch stijlvol de deur uit te gaan, zonder dat het lijkt alsof je net uit je bed komt. Zo doet een soepel vallende pantalon het goed, voor zowel dames als heren.

De huispakken zien we in een wollen uitvoering, een combinatie van wijde broek en blazer in lekkere stretch stof en zelfs in een zijdezachte pyjama variant. Deze laatste is voornamelijk voor de echte modeliefhebber weggelegd, gecombineerd met een paar witte gympen. 

De mode was nog nooit zo toegankelijk: functioneel, stijlvol en toch modieus!

Meer over: