Ga naar de inhoud

Dit zijn 50+ influencers en de redenen waarom je ze volgt


Je hebt er misschien weleens van gehoord, het woord ‘influencer’. Een influencer is iemand met een groot aantal volgers op sociale media, die invloed uitoefent op het gedrag van zijn of haar volgers. Populair onder jongeren, zou je denken. Maar ook onder senioren. Dit zijn de redenen waarom je een 50+ Influencer volgt en welke leuk zijn om te volgen.

Wat doet een influencer?

Een influencer kan een heel normaal leven leiden. Het enige verschil is dat hij of zij dit doet onder de ogen van een groot aantal volgers. De ene influencer is bekend geworden via televisie en gebruikt zijn of haar eigen kanalen nu om contact te houden met volgers. De andere influencer is online begonnen en heeft zijn of haar eigen kanaal opgebouwd. Bijvoorbeeld op YouTube, Facebook, Instagram, Twitter of het jongeren platform TikTok.

Waarom influencers volgen?

De reden waarom je een influencer volgt is om zelf geïnspireerd te raken. Je volgt iemand die dezelfde passie deelt of die veel kennis heeft van iets waar jij meer vanaf wilt weten. Zo zijn er influencers die alles over make-up weten en jou kunnen uitleggen hoe je jezelf het mooist opmaakt. Of die een passie voor mode hebben en jou naar een nieuwe garderobe leiden. Natuurlijk zijn er ook influencers die dagelijks in de keuken staan en jou van de leukste recepten voorzien. Kortom, elke influencer heeft een eigen doelgroep en jij kiest of je tot die doelgroep hoort!

Jongere vs. oudere influencers

Jonge influencers zijn vaak nog zoekende in wat ze willen. Dat maakt de kans groter dat ze ook nog niet weten met welke merken ze nu een betaalde samenwerking aan willen gaan. Oudere influencers weten over het algemeen beter wat ze willen en bouwen direct iets op dat echt voortkomt uit een passie. Dat maakt het zo leuk om een oudere influencer te volgen. Het is fijn om iemand te volgen die ergens voor staat, zich hierin heeft verdiept en daar het gelukkigst van wordt. Ook zijn jonge influencers over het algemeen meer bezig met de juiste hashtags om meer volgers op te bouwen, terwijl de meeste oudere influencers alleen een bijschrift gebruiken. Krijg je niet direct allerlei hashtags in je beeldscherm.

1. Influencer 50+ reizen

Sherry Ott reist de hele wereld rond en deelt dit op haar account @ottsworld op Instagram. Een inspirerende bron als jij nog wat plekken op je bucketlist hebt staan of juist geen idee hebt welk plekje op de wereld op jou wacht. Als je door de foto’s van Sherry scrolt, kom je er vanzelf achter wat een droomland is om te bezoeken. En als je ook nog eens van katten houdt, ben je helemaal op het juiste adres. Sherry Ott is namelijk niet alleen dol op reizen. Je komt geregeld foto’s van kittens tegen op haar pagina. 

2. Influencer 50+ mode

Kan je inspiratie op modegebied gebruiken? Grece Ghanem uit Canada ziet er altijd stijlvol uit. Op haar account @greceghanem deelt ze outfits die prachtig staan met grijs haar. En dat zijn er nogal wat. Van print tot éénkleurige outfits en van jurken tot pantalons. Vaak deelt ze in het bericht waar de kledingstukken vandaan komen, al kan het zijn dat deze merken niet in Europa verkrijgbaar zijn. 

3. Influencers 50+ interieur

De Britse Tamara heeft een passie voor interieurs in een landelijke stijl. Op haar account @bridgewaydesigns deelt ze haar interieursmaak met ruim 200.000 volgers. Je kunt een hoop hout, wol, bloemwerken en knusse hoekjes verwachten op haar foto’s. Qua kleur gaat haar voorkeur naar wit en crème, met af en toe een kleurrijk accessoire. Komt dat overeen met jouw smaak? Wie weet laat je je door Tamara inspireren om je huis naar jouw wens in te richten.

Deze influencers zijn op het platform Instagram te vinden. Sommige profielen kun je bekijken zonder dat je zelf een account hebt. Als je op de hoogte wil blijven, is het handig om zelf (veilig!)  een account aan te maken.

Meer over: