Ga naar de inhoud

Hebben mannen vaker zin in seks dan vrouwen?


Volgens studies zijn mannen meer geïnteresseerd in seks dan vrouwen. Mannen en vrouwen hebben namelijk verschillende lichaamstypes en verlangens. Er is enige discussie hierover. Je behoefte aan seks heeft te maken met verschillende factoren. Lees in dit artikel hoe het zit.

Mannen hebben hogere geslachtsdrift dan vrouwen

Uit onderzoek blijkt dat mannen meer zin in seks hebben dan vrouwen. Dit verschil kan worden verklaard door het feit dat mannen meer geneigd zijn om opwinding, seksuele bevrediging en lichamelijk genot te zoeken bij seksuele activiteiten dan vrouwen. Mannen masturberen vaker dan vrouwen. Bovendien hebben mannen ook meer kans op anale seks dan vrouwen. Dit kan enkele van de gevonden verschillen verklaren met betrekking tot seksuele activiteit. 

10x redenen waarom mannen meer intersse hebben in seks

Er bestaan veel opvattingen over mannen waarom ze meer interesse in seks tonen dan vrouwen. Lees de meest voorkomende redenen en oordeel zelf:

  1. Mannen hebben een duidelijke erectie en het is veel meer voor de hand liggend om een mannelijk geslachtsdeel te stimuleren dan een clitoris, die verstopt is tussen schaamlippen.   
  2. Mannen hebben sneller een orgasme; er is een groot verschil in hoe gemakkelijk mannen en vrouwen klaarkomen. Mannen ervaren doorgaans een intense stroom van genot na een orgasme, in vergelijking met vrouwen die meestal een minder intens of langer orgasme ervaren.   
  3. Hoger libido: volgens sommige onderzoeken is het gemiddelde libido van mannen veel hoger dan het gemiddelde libido van vrouwen. Dit betekent dat mannen meer behoefte hebben aan seksuele activiteiten om zich tevreden en opgewonden te voelen. Sommigen zeggen misschien dat een hoge geslachtsdrift een indicatie is van de gezondheid en fitheid van een man, terwijl anderen kunnen zeggen dat het iets te maken heeft met alfa-man zijn of een machtige positie hebben.  
  4. Testosteron niveau: van testosteron is bekend dat het een hormoon is dat het lichaam helpt sperma te produceren. De theorie gaat dat wanneer de niveaus van testosteron hoog zijn, mensen eerder seks willen. Dit kan betekenen dat er enige waarheid is in de bewering dat meer geslachtsdrift voortkomt uit het natuurlijke testosteronniveau van een man.  
  5. DNA: Sommige mensen geloven dat mannen genetisch geprogrammeerd zijn om ongetemd en seksueler te zijn, terwijl anderen beweren dat dit stereotype gewoon een perceptie is. Er is geen goed of fout antwoord, het hangt af van persoonlijke voorkeur.  
  6. Mannen hebben meer kans om deel te nemen aan seksuele activiteiten als een vorm van dominante macht. In onze maatschappij hebben mannen vaak hogere functies op het werk en hebben ze meer kans om vreemd te gaan buiten de relatie.   
  7. Mannen denken vaker aan seks. Mannen beschouwen seks bijvoorbeeld eerder als ‘iets dat moet worden gedaan om relaties te onderhouden of wedstrijden te winnen’. Vrouwen daarentegen zien seks vaak als iets waar beide partners van kunnen genieten.  
  8. Mannen voelen sneller seksueel verlangen wanneer ze opgewonden raken door het zien of ruiken van vrouwen, mannen of van alle 2.   
  9. Mannen voelen ook meer interesse wanneer ze worden geprikkeld door hun eigen lichaam wanneer ze een erectie hebben of door het lichaam van anderen. Denk aan het zien van mooie vrouwelijke vormen of een andere erectie. Dat ligt aan de seksuele voorkeur.   
  10. Mannen praten vaker over seks met elkaar en anderen.

Hoe zit het met de seks drift van een vrouw?

Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat vrouwen minder seks hebben dan mannen, omdat ze niet zo sterk of strijdbaar zijn. Anderen beweren dat het libido van vrouwen net zo hoog is als die van mannen. Er is niet 1 antwoord op deze vraag, omdat iedereen verschillende verlangens en behoeften kan hebben als het om seks gaat. Enkele algemene tips om een vrouw te helpen (nog) meer seks te willen zijn onder meer: haar lichaam begrijpen, zelfverzekerd in bed zijn en weten wat haar opwindt. Een vrouw wil seks wanneer ze het gevoel heeft dat ze een plezierige en bevredigende seksuele ervaring kan hebben. Ze wil het niet alleen doen om het te doen, ze wil zich goed voelen over zichzelf en genieten van de ervaring.

Wanneer wil een vrouw seks?

De algemene consensus lijkt te zijn dat de meeste vrouwen seksuele opwinding ervaren rond de tijd van de eisprong, het proces dat ervoor zorgt dat eieren rijpen en seksueel beschikbaar worden voor bevruchting. Bij sommige vrouwen overlapt de vruchtbare periode met de laatste dagen van de menstruatie. Zeker als je een korte cyclus hebt kan dit het geval zijn. De productie van oestrogeen zorgt dan voor extra zin in seks tijdens de ovulatie, wat ervoor kan zorgen dat je behoorlijk opgewonden kan zijn in deze periode! 

Vooroordelen?

Er zijn veel vooroordelen over de stelling dat mannen vaker seks willen dan vrouwen. Dit komt door het feit dat de hersenen van mannen anders zijn bedraad dan die van vrouwen. Mannen zijn bijvoorbeeld beter toegerust om seksuele signalen te verwerken en hun lichaam te beheersen tijdens seks. Dit betekent dat ze echt snel zichtbaar opgewonden kunnen raken en hiernaar kunnen handelen. Mannen hebben meer seks omdat de samenleving hen dat heeft geleerd. De samenleving heeft mannen in een opvatting geduwd om te denken dat ze seks meer nodig hebben dan vrouwen. Dit geloof wordt in stand gehouden door onze culturele normen die dicteren dat mannen de kostwinners moeten zijn, terwijl vrouwen voor al het andere moeten zorgen. Is dat nog van deze tijd vragen wij ons af?

Ook interessant om te lezen:

Meer over: