Draai voor klassieke weergave

Dit zijn de voordelen van online daten

Van Pepper en Relatieplanet tot Tinder en Happn. Online daten is anno 2020 de ideale manier om de liefde van je leven te ontmoeten. Het is dan ook niet zo gek dat een derde van de Nederlandse vrijgezellen een datingsite of app gebruikt. Ben je op zoek naar een relatie of innige vriendschap, maar nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van online daten. 

Online daten is laagdrempelig

De meest populaire online dating app in Nederland, Tinder, heeft wereldwijd meer dan 1,6 miljard swipes per dag en meer dan 20 miljard matches. Je kunt dan ook stellen dat alles online een stuk makkelijker gaat. Het werkt als volgt, je geeft in een online dating app in een oogopslag aan of je interesse in iemand hebt. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match en vanaf dat moment kun je met elkaar chatten. Ben je 50-plus? Dan is het ook een aanrader om te kijken naar de app en website 50plusmatch. 

Online meer kans om iemand te ontmoeten

Je hoort vaak dat vrijgezellen het liefst iemand tegenkomen op de ‘ouderwetse’ manier. Zoals opnieuw in contact raken met een oude jeugdliefde of tegen iemand aanlopen in een café of op een sportclub. Toch zijn er veel mensen die online daten, wat betekent dat het aanbod van vrijgezellen enorm is op het internet. De kans dat je iemand ontmoet lijkt via een online dating app of website dan ook groter dan in het dagelijkse leven. Het maakt het natuurlijk ook makkelijker dat je als gebruiker van een online dating app weet dat degene met wie je in contact raakt naar hetzelfde op zoek is. Eén ding is in ieder geval zeker: online ontmoet je mensen die je anders nooit had ontmoet. 

Online gaat het op je eigen tempo

Online kun je iemand op je eigen tempo leren kennen. Dat kan een groot voordeel zijn, zeker wanneer je in contact bent met iemand die je niet kent en je het afspreken met een onbekend persoon wat angstaanjagend vindt. Door online te daten, hoef je niet direct met elkaar af te spreken, je kunt eerst op je gemak ontdekken of er überhaupt een klik is. Je bepaalt je eigen regels en tempo. Voor je het weet zit je op de bank achter je telefoon, tablet of laptop met een glimlach, omdat die ene match wel heel leuk is. 

Online daten is succesvol

Een miljoen Nederlanders ging je voor door een online dating app te downloaden. En één vijfde daarvan eindigde in een serieuze relatie. Genoeg bewijs dus dat het daadwerkelijk geluk kan brengen. Ben je ook toe aan een (nieuwe) partner? Zie online daten als een vrijblijvende manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Wie weet kom je iemand tegen op je scherm, waarvan je had gehoopt dat je hem of haar veel eerder had ontmoet. Lees hier de ultieme tips bij online daten of trucjes om een ingedut seksleven op te peppen.

Bronnen: Tinder, Relatieplanet
Auteur: Anouk Bruel